JVC-LT32VF52L nechce naladit "přechodovou síť 11"

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ok1hga

#16 Příspěvek od ok1hga »

když to není někdo schopen si sám udělat, musí si ho koupit . . .
třeba tento . . .
Hill
Administrátor

#17 Příspěvek od Hill »

Ten útlumák je ti za zesilovačem k ničemu, signál je pravděpodobně znehodnocený zesilovačem, co je v anténě. Za ním už to žádný útlumák nezachrání,.
Artaban001

#18 Příspěvek od Artaban001 »

Poznatky z laborování:
1. Televizí to nebude. připojil jsem ji na jinou anténu ve stejným místě a multiplex funguje. (respektive všechny tady dostupný) - naštěstí se ta TV dá přenášet snadno.
2. Odpojil jsem napaječ u té své a taky to funguje. Signál je sice na nějakých 12% ale multiplex "přechodová siť 11" jede bez sekanců. Škoda, že tahle TV neumí posílat 6V do antény (nebo jsem nepřišel na to, jak to oživit), každopádně se asi poohlídnu po jiný anténě.
warp

#19 Příspěvek od warp »

Tak zkus u původní výhybky nahradit zdroj nějakým přepínatelným (univerzálním) + dodatečný filtrační kondenzátor a nastav vhodné napájecí napětí. Ještě záleží jak to napájení ovlivní ostatní TV.
Artaban001

#20 Příspěvek od Artaban001 »

Úspěch se dostavil ze 6V adaptérem, který jsem si půjčil z lídlovskýho DAB rádia. Ostatní sítě to neovlivnilo. Asi se ta TV fakt zahltila.
ok1hga

#21 Příspěvek od ok1hga »

v té anténě bude nejspíš dvoustupňový zesik.
nejlepší by bylo to napájení odpojit úplně a drátem propojit vstup s výstupem přímo na šroubek pro kabel . . .
od symetráku rovnou k tomu výstupnímu šroubku . . .

máš pájku, cín a kus drátu ?
dej sem fotku desky toho zesiku a někdo ti tady už poradí jak to udělat.
Artaban001

#22 Příspěvek od Artaban001 »

Co je uvnitř si už nepamatuju. Ta anténa je tam už skoro 20 let. Pokud bych ji sundal, tak už jedině z toho důvodu, že místo ní dám jinou. V první řadě mě šlo o to, zda hledat chybu v televizi, který jako jediná nebyla schopna naladit tu požadovanou síť. Teď ji ta TV najde - i když pouze tak, že dám ruční ladění a nastavím 26-kanál, což i tak považuju za úspěch. Signál z tej antény byl hned za napájecí výhybkou rozdělen na 2 větve (2. větev už tam byla i tak zbytečná delší dobu). Rozdělovač jsem odstranil a na místo výhybky jsem dal obyčejnou koncovku. . To jak jsem psal, že se ten multiplex objevil, když jsem odpojil napájení, tak jsem tam měl místo napájecí výhybky obyčejnou koncovku. Teď ji napájím z místa televizoru 6V napáječem.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“