Jo, k Tesle Kolín:
Pracovala tam moje babička, to jsem ještě byl malý. Navíjela cívky, byly to ty jak se dávají do hrníčkových jader, menší i větší. Táta později říkal že prý to byly cívky údajně někam do letadel.
Občas mi nějakou přinesla na hraní, některé byly už i zašroubované v jádru a zalakované.
Pracovala tam hodně dlouho přes důchod. Taky vyprávěla že tam byly i mladší kolegyně, jako třeba nějaká holka, babička povídala že byla strašně pomalá, že jí to i říkala, že takhle nic neudělá a nevydělá si...
A pak v důchodu ještě prý jezdila na výlety, že od podniku se pořádaly zájezdy pro bývalé zaměstnance v důchodu, autobusem, tak se aspoň podívala po republice.
No pak v Tesle Kolín pracovala i moje teta (dcera babičky), to nevím co vyráběla, (můžu se jí zeptat), pak se podnik nějak štěpil, a ona pracovala jmenovalo se to Teco Kolín, vyráběli tam nějaké "bedny" pro dráhu, vyprávěla.
No a pak šla do důchodu taky, a to Teco se potom přestěhovalo z areálu Tesly až někam dozadu na Šťáralku. Tak povídala že je ráda že už je odtamtud pryč.
Taky vyprávěla, že v tom areálu udělali i nějakou ubytovnu pro céčka, prý měla strach když kolem chodili z práce, jak se tam céčka vyvalovaly a smály se lidem že chodí do práce.
Fakt byla ráda že z toho Teca vypadla že už nemusí dojíždět a už má klid. A na tu novou adresu by se horkotěžko dostávala...
Jsou to jen moje vzpomínky, třeba vás to ani nebude zajímat...