Bývalá Tesla Rožnov
Moderátor: Moderátoři
Bývalá Tesla Rožnov
Nemám zájem o korekci pravopisu.
A kutilmile - nelituju tě
Za celkem ojedinělý úspěšný přerod po r. 1990 Tesla a potažmo i samotné město Rožnov vděčí jediné osobě - poslednímu generálnímu řediteli Tesly ing. Sýkorovi. Podařilo se mu totiž darovat městu průmyslový areál - namísto velkého tunelu, jak bylo tehdy módním zvykem v řadě jiných měst.
Dnes se tam vyrábějí křemíkové desky a čipy pro Onsemi, pouzdření se přesunulo na východ. Dělají tam čipy pro OZ, komparátory, lineární regulátory, spínané měniče.
Na české poměry (většina průmyslu zde skončila stylem kup, vytuneluj a sešrotuj) je to každopádně excelentní výsledek.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jezdím na léčení do Jáchymova. Když se tak procházím po městě, kdysi jsem si všimnul této budovy, pokud si vybavuji, byla tam nějaká ubytovna, teď je to snad delší dobu zavřené (možná se tam může chodit nějakým zadním vchodem, až tak moc mne to nezajímá), snad na ní byla cedule "Tesla Jáchymov".
Nevíte někdo, pod co patřila a co se tam vyrábělo?
https://mapy.cz/zakladni?x=12.9353915&y ... tch=-0.345
Dost dlouho se tradovalo, že top firmou v platech byla Deza (Val. meziříčí).
To však již není pravda. ONSEMI sice není na prvním místě, ale druhé také naní na škodu.
První místo drží nejmenovaná firma ze Vsetína.
Každopádně i s těmi nádhernými platy mají problém shánět další pracovníky.
Problémem je nejspíše nepřetržitý provoz v kombinaci s nutným pracovním oděvem (něco jako skafandr
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:Tesla Opočno (vakuová technika) zanikla.
Tesla Opočno vyráběla také relé I. spolehlivostní třídy pro žel. zabezpečovací techniku. Tato výroba byla zprivatizována a běží dodnes. Firma se jmenuje DUO CZ.
Jinak takových různých provozů byla spousta. Někde u Letohradu jsem na kole projížděl nějakou vesnicí, u silnice byla omšelá fabrika a u ní autobusová zastávka "název vesnice - Tesla". V seznamu účastníků telexové sítě jsem zase našel Teslu Vizovice. O té jsem předtím nikdy neslyšel a to bydlím poblíž. Prý se tam dělaly součásti keramických kondenzátorů.
Lukas-Peca píše:...
Jinak takových různých provozů byla spousta. Někde u Letohradu jsem na kole projížděl nějakou vesnicí, u silnice byla omšelá fabrika a u ní autobusová zastávka "název vesnice - Tesla". V seznamu účastníků telexové sítě jsem zase našel Teslu Vizovice. O té jsem předtím nikdy neslyšel a to bydlím poblíž. Prý se tam dělaly součásti keramických kondenzátorů.
Kdejaké JZD mělo "přidruženou výrobu" a dělaly různé věci pro kdejakou fabriku.
Výjimkou nebyly ani TESLY - u nás (v sousední vesnici) se např. lisovaly "úchyty masky" pro licenční bar. obrazovky (Toshiba) pro Teslu Rožnov p.R. a i jiné součásti.
Ale že by si tyto "JZD - fabriky" (přidruž. výroby) dávaly přímo do svého názvu tu Teslu - o tom nic nevím