Fabia 2001 1,4 hledám schema nebo rady
Moderátor: Moderátoři
Nejde o svod ve spínačích. Ale ŘJ centrálu registruje nezavřený dveře, takže se jednak nepřevede do "sleep" režimu, druhak svítí vnitřním světlem a její "neuspaná" spotřeba je při tom hodně vysoká. Když "zavřeš dveře" třeba i jen tím zacvaknutím zámku, spotřeba okamžitě klesne. Dnešní auta už totiž nemají pro kontrolu zavření dveří spínače na sloupku nebo u prahu, jako to měly starší typy, ale uzavření dveří kontrolujou pomocí mikrospínačů uvnitř zámkovýho mechanismu. U starších typů ty spínače jen rozsvěcely světlo v kabině, jejich využití pro alarmy nebo další účely se objevilo až mnohem pozdějc. Takže když se objevily elektricky odemykaný zámky, který stejně potřebovaly svý řídící jednotce indikovat svoji polohu, spínače indikující samotnou polohu dveří se přestěhovaly k zámku. Proto jsou v každým zámku nejobvyklejc celkem 4 mikrospínače - 2 indikujou polohu zámku "otevřeno/zavřeno" a druhá dvojice kontroluje samotnej uzamykací mechanismus. Některý značky to mají jinak, vystačí si jen s jednou dvojicí uvnitř zámku, ty ale "snímají" polohu druhý části jiným způsobem.marshal píše:to jsem nezkoušel, nezdálo se mi že by ty tři rozpojené kontakty ve vypnutém stavu spínačky mohly mít svod (-na kostru?)
A kutilmile - nelituju tě
Není to dobře, je to provizorium, snad ne nastálo jak provizoria bejvaj
to jurosdi: je to XP4, jsou na něm pouze stěrače, zem a vnitřní osvětlení.
Schema mám.
A zkoušel sis něco z toho, co tak inzeruješ ke stažení, skutečně sosnout a hlavně otevřít ten RAR/zip? Ona je jejich většina zamčená/zaheslovaná, proto je taky managorment Uložto nemaže, protože "díky" tomu nejsou volně přístupný. Tolik k tý "velký dostupnosti" nejrůznějších servisních podkladů.petrfilipi píše:Nemyslím si, že by tam nebylo co stahovat.
PF
Ak áno,tak problém je v stieračoch,alebo žiarovke vnútorného osvetlenia.(nie je tam nejaká Led žiarovka??)
Píšeš,že auto nemá centrál,takže odpadá kontrola osvetlenia vzadu v kufri a v priehradke pred spolujazdcom.
Ja by som skúsil odpojit konektor priamo na motori stieračov.