Vlhká plesnivá zeď - co s ní?
Moderátor: Moderátoři
Když tady byly připomínky na to jediné řešení, co mě napadlo a to je větrání, tak bych chtěl tímto dotyčným připomenout, že je to v kuchyni, kde se samozřejmě vaří a teplota proto určitě není pod 13,5℃, ale spíše kolem 25℃ a automaticky větší vlhkost z vaření, takže se o tu zeď prochlazenou z druhé strany sráží vždycky ta vlhkost z páry na vodu. Naučte se vařit a zjistíte, že v kuchyni se při vaření prostě musí větrat. Buď ventilátorem v odsávači nebo otevřením okna. Taky nevím, co s vařením má společné pivo z lednice. Takže pokud tam chcete mít větší teplotu na zdi za kredencem, kam se nemůže normálně dostat, tak ji tam musíte foukat ještě něčím jiným. To bych už raději přemýšlel o jiném uspořádání kychyně.Osmdesat píše:V kuchyni máme takový vlhký plesnivý kout....
Vzhledem k tomu, že nemohu mezi dům a tu kamennou zeď dát izolaci ...
sr71 píše: To je zajímavá informace o které jsem nevěděl, savo proti plísním totiž doma používáme taky. Je tedy nějaký jiný přípravek který omítku tolik nezasoluje?
jsou bezchlorové přípravky. Ovšem jejich nevýhodou je, že nefungují tak pěkně. Savo je utrejch a ten chlor tu plíseň rozloží a flek více méně za chvíli zmizí. Ty bezchlorové plíseň několik hodin zabíjejí a pak se zeď musí omít či oškrábat (pokud tam nemají zůstat fleky). Nadruhou stranu mají i preventivní účinek, což Savo s chlorem nemá.
Savo je výborné jen na povrchy, do kterých se nevsákne. Jinak je to cesta do pekla. Už to mám bohužel vyzkoušené.
Ano, stačil by nám i pytlík se Silikagelem.
Jo a když to utřeme špatně, tak to začíná plesnivět. Stačí to stříknout octem, vytřít a je pokoj.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Rosn%C3%BD_bod