EZK - HMI 3255
Moderátor: Moderátoři
Vstup je mono a je přísně symetrický. To ale snad víš, když jsi to stavěl.
Nejde do něj pouštět stereosignál, tedy L a R kanál do každého ze vstupů IN+ a IN-.
Musíš stereosignál napřed zmonit, třeba spojením L+R v jacku.
Teprve pak jej můžeš pustit do vstupu IN+.
Ale musíš ještě předtím vstup IN- spojit s GND, tím se vstup správně asymetrizuje pro ten jeden sloučený monosignál.
Chceš to nakreslit, nebo je to jasné?
¨
Někde mám celý popis od toho modulu, chceš to oskenovat, nebo ho máš?Určitě to tam píšou, jak zapojit vstup pro různé druhy signálu.
Jednu už ru napsal mi-ro - vstup je symetrický, ale ty do něj místo jednoho signálu souměrného proti zemi pouštíš nesymetricky dva různé signály (stereo). Takže na výstup se dostane jen rozdíl signálů mezi levým a pravým kanálem. Když spojíš levý a pravý kanál na vstupu dohromady, nemělo by to hrát vůbec, nebo (jako následek tolerancí odporů) velmi, velmi slabě.
Ještě to jde otestovat tam, že jeden kanál odpojíš. A je jedno, jestli odpojíš drát od levého nebo od pravého kanálu - každý sám musí hrát.
Elektrolyty tím rovnou prověříš taky.
Rozdíl mezi symetrickým a nesymetrickým signálem je laicky zvenčí takový, že symetrický signál má "dva živé a zem", kdežto nesymetrický signál má jen "jeden živý a zem pro každý kanál".
Udělej přesně to, co jsem Ti napsal. Prakticky takto:
Propoj-zkruť v tom samci stereojacku obě živé žíly /červená+bílá/ a přiletuj je oba na špičku jacku.
Mezikroužek toho jacku propoj kouskem drátu se zemí jacku, tedy GND-stíněním káblu.
A bude to fungovat.
Přední strana "dokumentace modulu":
tak problém je vyřešený. Předzesilovaču nic není.
Díky všem za psychickou a elektrikářskou podporu. Monofonní předzesilovač a jakmile jsem viděl tu díru na stereo jack 6.3 tak jsem to pochopil tak, že se v předzesilovači sjednotí stereo signál na signál mono a dále to běží jako mono.
Musíte mě omluvit, jelikož posledních několik let si připadám spíše jak zedník než jak elektrikář. (dělám klasické elektroinstalace a tenhle ,,slaboproud'' je bohužel jen koníček)
Sinclaire, rád tě zase čuju.
když sjednotím levý a pravý kanál na špičku, neublíží to mobilu, notebooku a dalším kravinkám?
Další dotaz, tento zesilovač použiju na subbasy, druhý mám na stereo vrchy.
Jak tedy udělat kabel, který na jedné straně strčím do díry od mobilu (jack 3.5) a druhý konec nebude jeden ale vlastně dva s tím, že bude jack 6.3 sjednocený do mono. Dále to bude klasické 2x cinch ( stereo).
Ta sestava ale bude problém. Jsi si jistý, že to tak chceš?
Ten stereozesilovač na středovrchy je co zač?
Signál pro mono subbasový zesilovač se bude muset vzít z místa, kde se signál kmitočtově dělí.
Musíš napsat, oč přesně jde a pokud možno mít schéma, či znát typ.
Jinak to tady budou jen obecné žvásty, ale nic konkrétního, co by Ti pomohlo.
Jenom kabel na to stačit určitě nebude.
- Artaban001