Jednosmerny transformator

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

Na úvodním obrázku je zřetelně trafo na EI jádru, které má na stahovacím třmenu samolepu s údajem že do primáru se pouští AC a ze sekundáru leze DC.
Soudný člověk ví, co si o dotyčné žluté tlamě myslet.
samec

#17 Příspěvek od samec »

Mám pocit, že supravodivý transformátor by mohol transformovať aj jednosmerný prúd, ale nemám to ako overiť. Teda dalo by sa osloviť nejaký výskumný ústav, alebo prehľadť vedecké publikácie, no ale už kto má na to čas?

Inak ten štítok by snáď mohol byť k celemu zdroju a nalepený na transformátore len preto, že tam bolo miesto, lenže tam je uvedená aj farba vodičov, takže je to len k tomu transformátoru a teda nezmysel.
barnodaj

#18 Příspěvek od barnodaj »

Tak u výrobku za pár korun (nebo centů) se dá chyba odpustit. Nakonec podobné chyby v katalogovém listu a návodu najdu třeba i u USB nabíječe Lutze v drážním provedení pro lokomotivu, kdy jedna sada (nabíječ a kabel se zásuvkou) stojí cca 15 kKc a při zapojení podle katalogu nefunguje!. Mě spíš vadí schopnost lidí komukoliv nadávat, věřím že rodiče nebo prarodiče těch co dneska mají plnou hubu žluťáků a rejžáků psali svého času dopisy a křičeli, že je třeba pověsit Miladu Horákovou.
lesana87

#19 Příspěvek od lesana87 »

barnodaj píše:věřím že rodiče nebo prarodiče těch co dneska mají plnou hubu žluťáků a rejžáků psali svého času dopisy a křičeli, že je třeba pověsit Miladu Horákovou.

Také mám ten pocit a to tím silnější, čím hlasitější a agresivnější ty nadávky na žluťáky, rejžáky, komouše a bolševiky jsou.
passion

#20 Příspěvek od passion »

Nemôžu byť kdesi vnútri diódy a tak zo žltých naozaj lezie DC?
xsc

#21 Příspěvek od xsc »

To by na výstupu nebyly dva stejné žluté dráty, byla by potřeba rozlišit polarita.
Crifodo

#22 Příspěvek od Crifodo »

barnodaj píše:Mě spíš vadí schopnost lidí komukoliv nadávat

Mně zase vadí, kam se za necelou generaci dostala technická úroveň výrobků, "správnost" a věrohodnost značení, akceptování norem, a naše ochota všechen ten humus omlouvat a tolerovat.
Navzdory tomu, že stupeň vývoje techniky je podstatně dál, informace dostupnější a metody kontroly dokonalejší než v "papírové" době.
Ad "souvislost" s Horákovou:
https://bezfaulu.net/argumentacni-fauly/utok/
Naposledy upravil(a) Crifodo dne 17 kvě 2020, 10:31, celkem upraveno 1 x.
Crifodo

#23 Příspěvek od Crifodo »

samec píše:Inak ten štítok by snáď mohol byť k celemu zdroju a nalepený na transformátore len preto, že tam bolo miesto

Spíš ho dali lepit někomu, kdo před týdnem ještě prohrnoval motykou zavlažovací drážky.
samec

#24 Příspěvek od samec »

Osobne mi vadia viac moderné sofistikované kurvítka, než nejaký bordel v značení.
tomasjedno

#25 Příspěvek od tomasjedno »

samec píše:Mám pocit, že supravodivý transformátor by mohol transformovať aj jednosmerný prúd, ale nemám to ako overiť. Teda dalo by sa osloviť nejaký výskumný ústav...
anebo si ušetřit ostudu a radši se zamyslet nad tím, jestli může růst proud primárem do nekonečna.
samec

#26 Příspěvek od samec »

tomasjedno píše:
samec píše:Mám pocit, že supravodivý transformátor by mohol transformovať aj jednosmerný prúd, ale nemám to ako overiť. Teda dalo by sa osloviť nejaký výskumný ústav...
anebo si ušetřit ostudu a radši se zamyslet nad tím, jestli může růst proud primárem do nekonečna.
Prečo by mal rásť do nekonečna? Supravodivý by bol len transformátor, nie zdroj a spotrebič.
lesana87

#27 Příspěvek od lesana87 »

Asi proto, že výstupní napětí je úměrný derivaci vstupního proudu. Když proud přestane růst, hádej co se stane na výstupu?
Hifista

#28 Příspěvek od Hifista »

Já si myslím, že na obrázku v úvodu je docela běžné trafo se zabudovaným usměrněním.
Jinak k té diskusi o ss trafu si přečtěte třeba na Wikipedii také něco o transduktorech, kterých jsou třeba v pantografických jednotkách ř. 451, 452, 460 celé houfy. Slouží tam k regulaci a měření ss vn, kdy průvlekem transduktoru primárně prochází silový vn vodič se ss proudem a sekundárně se takto jeho velikost "transformuje" do řídících obvodů. Takto je tam vlastně ss transformací zaručeno bezpečné oddělení vn obvodů od nízkonapěťvých řídících obvodů.
sinclair

#29 Příspěvek od sinclair »

Není nutný až takhle nahlas kvičet, že už na některé z vás nezbylo v číňanově bolševické řiti místo.

Nikdy v životě jsem neviděl, aby v cívce EI transformátoru byl vestavěn usměrňovač. Zpravidla by tam v čínském transformátoru měl pracovní podmínky, hodně podobné peklu.
I kdyby tam nakrásně rejžák diody napral, jakože je dneska schopen úplně všeho, tak s ohledem na navazující součástky a obvody, by výstup nutně musel mít označenou polaritu.
Mně z toho furt vychází čínská řadová idiocie.
Ten zemědělec, co na dotyčné trafo ten štítek lepil, jistě nebyl poslední v řadě, kdo to trafo viděl.
Připouštím, že někomu vzdělanějšímu z té řady agrobolševiků, kterým trafo prošlo rukama, to mohlo přijít divné.
Režim ale zásadně požaduje držet tlamu a krok - a co kdyby měl šéf lepičů, nebo návrhářů štítků známé někde výš!
sinclair

#30 Příspěvek od sinclair »

Hifisto, měl by sis zásadně ujasnit, co to transduktor je a jak pracuje.
Jestli bys tu Bibli českého internetu neměl číst pozorněji.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“