laser dioda

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Cust

#16 Příspěvek od Cust »

mělo by to být low cost, jednoduché - měřicí krabička pro účinnost hologramů. Teoreticky by se dalo udělat něco na způsob toho tubusu...

pokud by se to ukázalo při výrobním procesu jako velká paráda, asi by se postavilo přímo udělátko na linku a tam už by se dalo uvažovat o filtraci různých vlnových délek. Zatím to vypadá, že mi okolní světlo měření neovlivní a vyfiltruji si elektricky jen ty laserové záblesky, které teď mám cca 5 mikrosekund. Přidal jsem i měření okolního světla, aby to obsluhu informovalo, kdyby sluníčka bylo už moc. Jedu teď na poměr okolní světlo/laser<1
Crifodo

#17 Příspěvek od Crifodo »

Když se jedná o ty centimetrové vzdálenosti a poměrně silný zdroj světla, dá se použít malý pracovní odpor a nehrozí saturace sluncem, horší by to bylo na kilometry... včetně problémů s kapacitou FD.
Cust

#18 Příspěvek od Cust »

kapacita diody mě Crifodo netrápí, dá se vcelku dobře eliminovat jedním jfetem v bootstrap zapojení na vstupu 8-)

horší je to, že měřím difrakci na mřížce vylisované v transparentním plastu a dostávám se na procento intenzity primárního svazku
Odpovědět

Zpět na „Součástky“