Propálená součástka na dekodéru ZIMO MX659N18 [vyřešeno]

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
zubozrout

#16 Příspěvek od zubozrout »

Tak tedy podle výrobce samotného (a překvapilo mě, že mi to info sdělili) se má jednat o součástku: ESD5V0S1U-03W (což je, jak zde již bylo uvedeno, transil - ale tváří se býti jednosměrný, čemuž obal součástky vůbec nenasvědčoval).

Dekodér se mi podařilo zprovoznit. Použil jsem pravda jiný transil, konkrétně DF2B36FU, což není vzhledem k výrazně vyššímu průrazném napětí moc užitečné. Parametry originálu zdají se být:

Provozní napětí: 5 V
Obal / Pouzdro: SOD-323
Průrazné napětí : 5.5 V
Upínací napětí : 14 V
(zdroj mouser.com)

tj. měl bych to výhledově vyměnit za něco bližšího.

Nicméně jsem měl štěstí, protože ze zkušeností výrobce i dalších lidí se zjevně spojením repro výstupu s power-in většinou zničí více. Sám výrobce uvádí jako velmi citlivé na tuto událost lineární regulátor napětí, audio zesilovač a právě onu "ESD-ochrannou diodu".

Všem zde velice děkuji za pomoc. Snad bude i toto téma užitečné pro případné další chudáky, co se jim povede podobný kousek.
Michal22

#17 Příspěvek od Michal22 »

No mě by ale zajímalo, kde přesně je ten transil v obvodu zapojený - proč došlo k jeho průtazu.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Součástky“