VÍTEJTE NA NOVÝCH STRÁNKÁCH BASTLÍRNY!

❓ Připomínky a dotazy pro administrátory a moderátory. Zde řešte problémy s přihlášením či heslem, můžete navrhnout otevření nové rubriky v diskuzním fóru či napsat případné připomínky k portálu nebo diskuzi.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#196 Příspěvek od masar »

Z jiného "soudku":
Na úvodní stránce Obsah fóra je informace "Poslední návštěva".
1. Není to poslední návštěva, protože návštěvou rozumím každé otevření stránek EB. Mělo by to být datum posledního přihlášení.
2. ALE je to datum posledního přihlášení pouze při použití volby "Odhlásit se" (v roletce uživatele). Pokud místo odhlášení provedu výmaz cookies v prohlížeči (FF), je po novém přihlášení datum posledního přihlášení neaktuální.
Viz dnešní screeny:
přihlášení1.png
přihlášení2.png
přihlášení3.png
Důležitost tohoto údaje asi není velká, ale když už tam je...
A také - na vině může být i FF...ještě to budu testovat.
---edit---
Ověřeno v 17:23 - korektně funguje jen tlačítko "Odhlásit se" a dole na stránce odkaz "Smazat cookies".
:wink:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Hape

#197 Příspěvek od Hape »

Hape píše: 21 črc 2026, 19:52 Nevím jestli volím správné vlákno, ale vidím, že se ti řeší fungování nového fóra, tak to vkládám sem.

Myslím, že jsem našel malou chybu. Na hlavní stránce v panelu "Nedávná témata" v odkazu na toto vlákno, překrývá nadpis "VÍTEJTE . . . " ikonka kancelářské svorky ukazující, že v některém z příspěvků je vložená příloha.
Vracím se k mému hlášení chyby. Jelikož chyba stále přetrvává a změna velikosti stránky v prohlížeči Edge (jiný neprovozuji) nevede k nápravě, vzal jsem si na pomoc Copilota a zjišťoval jsem s jeho pomocí, jestli je chyba v mém prohlížeči nebo na webu. A došli jsme k závěru, že chyba je s největší pravděpodobností na straně webu.

Sice tomu vůbec nerozumím, ale snad ode mně není moc velká troufalost, když sem vložím pro admina zprávu, co mi připravil Copilot:

U některých příspěvků se v pravém panelu „Nedávná témata“ zobrazuje ikonka kancelářské sponky (indikace přílohy), která se překrývá s textem nadpisu tématu. Ikona je umístěná příliš blízko textu a v úzkém sloupci způsobuje jeho přepisování.

Problém jsem ověřil pomocí DevTools. Ikonka není vložená v HTML jako obrázek, ale je generovaná pseudo‑elementem ::before z FontAwesome. Konkrétní styl, který se na ikonku aplikuje, je:

Kód: Vybrat vše

.icon, .button .icon, blockquote cite:before, .uncited:before {
    display: inline-block;
    font-family: FontAwesome;
    font-weight: normal;
    font-style: normal;
    font-variant: normal;
    font-size: 14px;
    line-height: 1;
    text-rendering: auto;
    -webkit-font-smoothing: antialiased;
    -moz-osx-font-smoothing: grayscale;
}

.icon:before {
    padding-right: 2px;
}
Pseudo‑element ::before má nastavené odsazení pouze padding-right: 2px;, což je velmi málo. V pravém panelu je navíc málo místa, takže se text nemá kam posunout a dochází k překryvu ikonky přes nadpis.

Řešení je jednoduché — stačí zvětšit odsazení mezi ikonou a textem. Například:

padding-right: 6px;
}
nebo alternativně:

margin-right: 6px;
}
Tím se ikonka oddálí od textu a překrývání zmizí.
Děkuji za zvážení opravy.

Jak jsem napsal výše, vůbec tomu nerozumím, tak netuším, jestli jsme se s Copilotem trefili do podstaty problému nebo jestli si klasicky vymýšlí, jako zatím každá mě známá UI.
masar

#198 Příspěvek od masar »

Dovolím si sdělit můj názor na tento problém:
Myslím, že jsi se s Copilotem trefil do podstaty, ale oddálení ikonky problém řeší jen částečně.
Jednoduchým a uspokojivým řešením je úprava selektoru CSS v kódu:

dl.row-item dt .list-inner {
	padding-left: 40px;			/* Space for folder icon */
}
přidáním jednoho řádku:

dl.row-item dt .list-inner {
	padding-left: 40px;			/* Space for folder icon */
	padding-right: 15px;
}
Jak stránka vypadá se můžeš podívat otevřením stránky html (po rozbalení souboru v příloze) s takto upraveným kódem.
(1) Diskuzní fórum Elektro Bastlírny - Obsah.zip
Nevýhodou tohoto řešení je, že tento selektor není použit jen pro zobrazení pravého sloupce stránky, ale i levého, kde žádná ikona textu nepřekáží a text má tak o 15 pixelů menší prostor i zde.
Ale protože také nejsem expert v této problematice, věřím, že Karel_IV problém vyřeší korektně.
:wink:
Naposledy upravil(a) masar dne 02 srp 2026, 17:31, celkem upraveno 1 x.
Hape

#199 Příspěvek od Hape »

V tom ZIPu stránka vypadá v pořádku. Sponka se s nadpisem už nepřekrývá. :prst:
PotPalo

#200 Příspěvek od PotPalo »

Ozaj, prečo sú na stránke "Nové príspevky" ikony oddelené od textu podčiarkovníkom?
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Hill
Administrátor

#201 Příspěvek od Hill »

A ten ti vadí?
Karel_IV
Superadmin

#202 Příspěvek od Karel_IV »

Hape píše: 02 srp 2026, 14:16 Vracím se k mému hlášení chyby. Jelikož chyba stále přetrvává a změna velikosti stránky v prohlížeči Edge (jiný neprovozuji) nevede k nápravě, vzal jsem si na pomoc Copilota a zjišťoval jsem s jeho pomocí, jestli je chyba v mém
Je to v plánu, stejně jako další hromada věcí. Přijde na to čas, zatím se zaměřujeme primárně na bezproblémový chod.
Tvrzení, že člověk používá pouze 10 % mozku, je nesmyslná dezinformace.
Pravdou je, že pouze 10 % lidí používá mozek.
Karel_IV
Superadmin

#203 Příspěvek od Karel_IV »

PotPalo píše: 02 srp 2026, 18:42 Ozaj, prečo sú na stránke "Nové príspevky" ikony oddelené od textu podčiarkovníkom?
:idea: Přidáno do listu na opravu
PotPalo

#204 Příspěvek od PotPalo »

Hill píše: 02 srp 2026, 19:07A ten ti vadí?
Nevadí. Ale spýtať sa snáď môžem. :)
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Hape

#205 Příspěvek od Hape »

Karel_IV píše: 02 srp 2026, 19:51
Hape píše: 02 srp 2026, 14:16 Vracím se k mému hlášení chyby. Jelikož chyba stále přetrvává a změna velikosti stránky v prohlížeči Edge (jiný neprovozuji) nevede k nápravě, vzal jsem si na pomoc Copilota a zjišťoval jsem s jeho pomocí, jestli je chyba v mém
Je to v plánu, stejně jako další hromada věcí. Přijde na to čas, zatím se zaměřujeme primárně na bezproblémový chod.
OK. Já, že na mně reagoval jenom EKKAR a dál nikdo, tak jsem se chtěl připomenout. Když o chybě víte a její oprava je v plánu, tak už na ní dál upozorňovat nebudu.
kulikus

#206 Příspěvek od kulikus »

Nefunguje hledáni slova "C1-94".
Karel_IV
Superadmin

#207 Příspěvek od Karel_IV »

kulikus píše: 02 srp 2026, 22:47 Nefunguje hledáni slova "C1-94".
Bohužel MySQL to rozdělí na dvě části "C1" a "94", takže to nic nenajde, jelikož minimální počet znaků jsou 3 na vyhledávání. Můžu to zkrátit na 2 písmenka, ale tím se značně více zatíží indexace.
samec

#208 Příspěvek od samec »

A nešlo by pridať #kľúčové_slová? S tým, že ak je #hastag prvým znakom, tak vyhľadá aj jedno a dvoj-znakové kľúčové slovo? Kombináciami kľúčových slov by sa dalo vyhľadávať oveľa efektívnejšie, než prehľadávaním celého fóra, kde nejaké slovo je použité v úplne inom kontexte, než kvôli ktorému ho niekto hľadá. A tým, že kľúčových slov je oveľa menej, než všetkých zbytočných slov vo všetkých zbytočných komentároch, tak by to ani nemuselo veľmi zaťažovať bastlirnu.
Naposledy upravil(a) samec dne 02 srp 2026, 23:34, celkem upraveno 1 x.
Hape

#209 Příspěvek od Hape »

Gemini nějaké řešení v nastavení fóra a MySQL zná, ale asi by nebylo vhodné to tu tapetovat nevyžádanými radami, obzvlášť když o tom sám prd vím.
Tak alespoň rada pro kulikuse od Gemni, jak to omezení obejít pomocí vyhledávače Google:
Do vyhledávače Google zadejte:

site:adresa-fora.cz "C1-94"
Karel_IV
Superadmin

#210 Příspěvek od Karel_IV »

masar píše: 01 srp 2026, 12:54 Na úvodní stránce Obsah fóra je informace "Poslední návštěva".
Opraveno, změněno na Poslední aktivita.

Zpět na „Provoz fóra“