Spinaní DC nad 220 V
Moderátor: Moderátoři
http://oplocky.cz/
Mohl bych dát do série s SSR odpor. Proud stringu je ca 10A. Napětí cca 90V. Když tam dám odpor 3Ω dostanu se na přijatelných a přepnutelných 30V. Jinak co jsem zkoušel je pro normální AC stykač těch 90V vražda...ZdenekHQ píše:Tak panel je proudový zdroj, čistě technicky to jde. Ale je to sadistické řešení. Hlavně v okamžiku rozepnutí zkratu.
rezis píše:Mohl bych dát do série s SSR odpor. Proud stringu je ca 10A. Napětí cca 90V. Když tam dám odpor 3Ω dostanu se na přijatelných a přepnutelných 30V. Jinak co jsem zkoušel je pro normální AC stykač těch 90V vražda...ZdenekHQ píše:Tak panel je proudový zdroj, čistě technicky to jde. Ale je to sadistické řešení. Hlavně v okamžiku rozepnutí zkratu.
A zkoušel jsi stykač na 380V a propojít?
Ja to mam přes 380V jistič a vpohodě.
BigSandy píše:Tak jsem si přečet spoustu zkušeností,ale řešení jsem tu nenašel.
Co ten MOSFET IRFP4332?
No, tak hlavne bys mel jako obvykle po 3 strankach vlakna odtajnit k cemu to ma vlastne slouzit. Pokud to bude napr. jen nejaky havarijni odpojovac ktery rozepne jednou za uhersky rok, nebude problem s beznym stykacem ktery vytahne trosku oblouku. Pro regulator nahrivani boileru zas nepotrebujes galvanicke oddeleni apod.
termit256 píše:BigSandy píše:Tak jsem si přečet spoustu zkušeností,ale řešení jsem tu nenašel.
Co ten MOSFET IRFP4332?
No, tak hlavne bys mel jako obvykle po 3 strankach vlakna odtajnit k cemu to ma vlastne slouzit. Pokud to bude napr. jen nejaky havarijni odpojovac ktery rozepne jednou za uhersky rok, nebude problem s beznym stykacem ktery vytahne trosku oblouku. Pro regulator nahrivani boileru zas nepotrebujes galvanicke oddeleni apod.
Při docilení teploty v bojleru se vypne přivod do spiraly a zapne druhý okruh do bazenu.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Co když zkusim koupit STP10NK80Z?
600V/13A
https://www.hadex.cz/c336a-stp13nk60zfp ... -to220iso/
A někaj bych to potřeboval oddělít od ESP-01, třeba optočlenem.