dulode píše:toš to kuřva rady pana loskutáka aneb BRATYSLAVACI- Paštékari v akci..
jeden skrachovaly IT-čkar a druhy vetešnik - hodinovy manžel za opravu elektroniky všeho druhu ?
nebude to nejaka buňka na hrane v tom zdroji čo tu maturujete už 2 mesiac
SAMSUNG bez mainboardu a zvlast tento z D-ckovej rady odpojis mainboard a podsvietenie musi ist ako aj vsetky napatia na konektore na maiboardu musia sediet podla service manualu alebo podla popisu na konektore PSU !! to je zaklad.. a keby aj nesedeli pri tomto teste tak PSU je tak jednoduchy ze to nestoji ani za maturitnu otazku na SOUE..

ne kámo, nejsem nějaký hodinový manžel. Jsem revizní technik, dělám silnoproud. Vzhledem k tomu, že už se v silnoproudu kromě VN nemám kam dál už posouvat, rozhodl jsem si oprášit znalosti ze střední školy a chci se vzdělávat ve slaboproudu.
Samozřejmě jsem to co radíš ty udělal jako první, pár zdrojů jsem už opravil a vím co dokáže vadný podsvit a podobně. Protože nemám vůbec žádné napájení, začal jsem se pídít jak pracuje obvod pod napětím. Základní věci jako ESR, diody a tranzistory jsem proměřoval. Jinak bych se tady neptal. Je možné, že jsem ale nějaký tranzistor změřil špatně, měřím to v obvodu a pokud se mi nezdá jde z obvodu ven.