Přechod z metalického rozvodu na optický.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#31 Příspěvek od EKKAR »

Zdeňku, neser ... !!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#32 Příspěvek od Hill »

milosak píše:U nás máme optiku na začátek ulice, ale my jsme na konci, ten rozdíl v délce je cca 1 600 m. Nemáme vodu, kanalizaci, veřejné osvětlení a vlastně ani silnici...

Tak až bude hotová voda a kanalizace, udělají silnici a chodníky, ty následně rozkopou kvůli veřejnému osvětlení, časem ten povrch upraví a pak to zase rozkopou kvůli optice. Ještě mi tu ve výčtu chybí plyn a pevné linky, které patrně nikdo využívat nebude, ale všichni mají v pokládání sítí zakalkulované výkopové a sanační práce, tak proč by to dělali najednou?

Ale, aby ti to nebylo líto: dnes mi zapojili optiku, download se mi pohybuje mezi 240 a 370 Mbps, upload zůstal mezi 80 a 95 Mbps. To jsem měl už na metalice, jak výše uvedeno. Takže ano, download zrychlil, teď ještě, jestli to k něčemu bude, často ten protějšek "nestíhá dávat", jak se říká mezi telegrafisty.
EDIT o den později: pro zařízení s maximální rychlostí 100 Mbps mi v routeru Mikrotik vyhradili dva poslední LAN porty, aby neovlivňovaly ostatní, tedy printserver a televizi (předtím mi omezovaly rychlost uploadu na všech portech LAN pod 80 Mbps, v důsledku vaklu v konektoru printserveru, který router identifikoval jako 10M, spadla dokonce na 4,5 - 6 Mbps, to už je minulost). Momentálně se mi pohybuje rychlost i s připojeným kabelem do televize a zapnutým printserverem na průměrně
Obrázek
.

Takže spokojenost.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“