Šmejdi v T-mobilu

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#31 Příspěvek od EKKAR »

lesana87 píše:
EKKAR píše:aktuálně tarif 500MB/s, reálně se to pohybuje mezi 470 a 500MB za vteřinu v obou směrech.
Jasně, takže máš 4 Gb/s, jo?
Ne, sry, tohle jsem psal z mobilu a nekouk jsem se co mi tam ten pitomec prediktor nacpal. Samozřejmě Mb, i když ani těch 500MB/s by rozhodně nebylo špatnejch ... Jde o to, že jsme doma 4+džungarská křeččice a když se nám to sejde, žena s dcerou sledujou Netflus (každá samozřejmě něco jinýho), syn paří tanky online nebo uploaduje projekt do školy a já si pustím něco z TyTrubko v plným rozlišení, víme z minula, že metalika 100/10Mb už to nestíhala. A víme taky, že teď už jsme víc limitovaní spíš tím, co je "na druhý straně", tzn. s konektivitou protistanice, kolik kb/Mb je schopná nám jako jednotlivýmu userovi poskytnout ona.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
matahari

#32 Příspěvek od matahari »

Taky tady nikdo neřešil Třebovou, ale musím reagovat na tvé vysněné bláboly o připojení bez agregace, kdy má v Třebové pouze 200 vyvolených s 500/500 rozdělenou rychlost 100G. Stále ses nevyjádřil k té 99% SLA. Jak tu nedostupnost služeb monitoruješ, abys mohl požadovat po poskytovateli odškodnění, což jsi napsal, protože je zvláštní, že ve Všeobecných podmínkách tvého ISP nic takového o 1% není. Možná to řešíš tak, že jak jdeš v noci na záchod, tak zkoušíš dostupnost připojení.

Tak ještě jednou, ISP přeprodá 10 gigabit klidně 100 domácnostem a to že v době měření rychlosti ti vyhradí linku, tak nic nepoznáš. O vše se postará QoS pro řízení propustnosti. A jestliže jsem něco psal o Cetinu, tak pouze v souvislosti s Novým Bydžovem.
Cust

#33 Příspěvek od Cust »

Asi by chtělo napsat co znamená agregace, třeba si myslí, že agregace je poměr upload/download...
matahari

#34 Příspěvek od matahari »

Tomu bych se vůbec nedivil, kdyby to tak bylo, jeho bity a bajty je něco potomci a pitomci.
EKKAR

#35 Příspěvek od EKKAR »

Kókám že ti ta slivovičná oblast jako new trvalý bydliště už taky začala ovlivňovat šedó kóro mozkovó jako Bobšovi ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Cust

#36 Příspěvek od Cust »

Ne, Karle. :-D Teda aspoň doufám... Navíc tu jedeme spíše na vincku, slivka je tu pouze jako přidružený artikl. No, ale ten tvůj příspěvek fakt vypadá jako z říše pohádek.
EKKAR

#37 Příspěvek od EKKAR »

Víš, já naprosto přesně vím, že nemůžeme bejt v Třebový jen v malým počtu plně využívajících tarifní limity - ale ona je agregace a agregace. Když mám "půlgiga" a načtu jednu webovku za desetinu vteřiny, než ji svýma pomalýma lidskýma smyslama přejedu, je ta samá kapacita několik vteřin až desítek vteřin k dispozici jiným. A těch samozřejmě může bejt klidně víc než 100. Pokud bych ale to "půlgiga" měl limitovaný tím způsobem, že bych měl k dispozici trvale jen jednu dvacetinu nebo dokonce jen padesátinu, jako v dobách DSL metaliky - a na vyšší rychlost bych dosáhnul jen v momentě, kdy by šli ostatní chrápat, to už bych se pídil po jiným. A dostupnost služby beru jako poměr doby, kdy vysloveně nemám spojení na net, k celkovýmu času - a ten mám třeba v porovnání s mobilníma datama tady u nás na optice lepší, než data "vzduchem" od Kyslíka - a to už vůbec nemluvím o rychlosti ...
Hape
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Hape »

rnbw píše:Verejnu IP adresu ti nikto v novej zmluve zadarmo neda a staticku uz vobec nie.
Máme doma optiku od O₂ s veřejnou IPv6 bez příplatku (IPv4 nemáme vůbec), za statickou IP adresu bych si ovšem musel připlatit. IPv6 se nám zatím za posledních několik týdnů, kdy jsem naší veřejnou IPv6 zjistil, nezměnila.
Veřejnou IPv6 použiju občas k přístupu do domácí LAN z klienta Jellyfin serveru, což je správce multimédií.
Celeron

#39 Příspěvek od Celeron »

Valdano píše: Že by měl Celeron možnost připojení k Internetu přes optiku za humny a ani by o tom netušil? Možná to má v nějaké okrajové části Nového Bydžova, která ještě tou optikou není pokrytá.
No jestli ten žlutej a modrej polygon na mapě města je možnost optiky, tak to je vlastně jen střed a severní část a část s panelákama. Odhadem tak 30% rozlohy města. Já jsem v jižní části a tam je jen kabel kdysi od Telecomu. A pochybuju, že se nějaký optiky dočkám, letos se udělala kompletní rekonstrukce hlavní ulice z náměstí na jih směr Chlumec n.C. včetně chodníků a roury na profuk světlovodů tam rozhodně nedávali. A v odbočkách na tu hlavní jsou nový chodníky 2-6 let starý a pochybuji, že by kvůli pár zájemcům někdo něco znova rozkopal.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
nonius

#40 Příspěvek od nonius »

Hape píše:Máme doma optiku od O₂ s veřejnou IPv6 bez příplatku (IPv4 nemáme vůbec), .....
Poskytovatel vám vůbec nepřidělí IPv4 adresu? Jak to funguje? Mě to zajímá kvůli tomu, že mi v minulosti občas nešly stránky, které používaly pouze IPv4 adresu a ty, co měly také IPv6 se načítaly.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“