TV ORION 32DDR, zdroj
Moderátor: Moderátoři
Tu zkoušku nevím, nemám už žádnou podobnou TV doma, jen klasika 419, a pak teda novou 100Hz...
Dík moc za rady, zdarec T
Primár trafa vypadá ok, je tam 5x vinutí, každé má asi 0,4Ω... Ve zkratu bude pravděpodobně sekundár, tam je chumel drátů...
Tu zkoušku můžu provést s jakýmkoliv trafem se spínaným zdrojem?
Díky, zdarec T
-
Návštěvník
Tu zkoušku můžu provést s jakýmkoliv trafem se spínaným zdrojem?
Díky, zdarec T
V podstatě ano .
Pokud se vrtáš na primáru , tak jsi na ostré síti a měl bys použít oddělovací trafo . Můžeš si pomoci , když sprostým způsobem zbavíš osciloskop nuláku , ale pak máš oscil. , po připojení sondy na ostré síti a nedoporučuju ho dát na topení a pod. , nebo ho obsluhovat třeba s anténou v ruce . Je to jako bys vytáhl fázi ze zásuvky a připojil na zem osciloskopu . Toto řešení je pro "mazáky" a ještě v nouzové situaci , protože se pohybuješ se za hranicí bezpečnosti práce .
Když si rozkresíš gretz , tak zjistíš , proč Ti to vyrazilo pojistky , jakmile jsi připojil zem osciloskopu , tedy nulák na (-) .
Zdravím Ivan
-
Návštěvník
tonyab píše:Tak osciloskopem do sítě už nepolezu... vůbec mě to nenapadlo, život je škola...
Zdarec, T
Neboj , polezeš . Já osobně si myslím , že se zachováš jako většina a pořídíš si oddělovací trafo . Potom se Ti už něco takového nestane a navíc zjistíš , že i měření na primáru impulzních zdrojů má své kouzlo a opodstatnění .
Zdravím Ivan
Díky za odpovědi, zdarec T
-
Návštěvník
Trafo snad bude nové, ale má být dost drahé, doufám, že už té telce nic jiného nebude...
Nezkoušeli jste někdo impulsní trafo přemotat? Není tam moc závitů, snad by to šlo i doma na koleně, ale jádro je asi lepené, jde to nějak odlepit?
Zdarec a dík, T
-
Návštěvník
Zdarec a díky, T
-
Návštěvník
-
Návštěvník
Myslím, že jsem to trafo přemotal dobře, ani tam není moc co poplést (primár a sekundár 130V po 30z, zbylé sekundární vinutí asi 3V/z).
Při připojené žárovce místo LP2 je nestabilní asi poloviční napětí na všech sekundárech...
Zdarec a dík, T