Vysoká škola

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Návštěvník

#31 Příspěvek od Návštěvník »

Tož fajn, ako tuším tam okolo Brna říkate. Som rád, že sa debata na "konštruktívnu" zvrhla. Veľa úspechov pri štúdiu!

Dolfi
zdenekxxx

#32 Příspěvek od zdenekxxx »

Univerzita obrany je asi pěkný odpad když jim nefungují ani pořádně internetové stránky. Nevím co používají za skript, ale nezobrazilo se mě ani přijímací řízení(čistě ze zvědavosti jsem se chtěl podívat)

Stepa - neděláš letos diplomku? Jsem na stejném oboru(EST Brno)
stepa
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od stepa »

zdenekxxx píše:Stepa - neděláš letos diplomku? Jsem na stejném oboru(EST Brno)

No na stejnem oboru asi nejsme...ja jsem na CVUT. Diplomku delam az za rok(teda ja ji delam uz ted, ale obhajuji az za rok) :wink:
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Cust

#34 Příspěvek od Cust »

jaké máš téma?

zvědavec!
stepa
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od stepa »

Cust píše:jaké máš téma?

zvědavec!

Ale ale ale :wink:

DC/DC convertors for driving high current white LEDs for mobile phone platforms...a delam to u STMicroelectronics. No nekomu se to nemusi zdat jako extra tema, ale chtel jsem navrhovat DPS, bastlit, merit a nezasekat se diplomkou ve skole, ale delat u firmy a to mam.
Cust

#36 Příspěvek od Cust »

:-)
taky jsem to chtěl dělat mimo fakultu - firma mě nakonec po obhajobě donesla pracovní smlouvu k podpisu :-) nemusel jsem hledat práci...
stepa
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od stepa »

Tak o praci teda zatim neni nouze, momentalne delam tady:
http://www.airshipclub.com/, asi tak castecnej uvazek, je to prima, ale nevidim to na vecnost. Pristi/prespristi semestr bych se chtel zkusit upichnout v ST na aplikacnim, to by mi vyhovovalo(jsou tam prijemny lidi)...ale je to ve hvezdach. Tou diplomkou mam alespon trochu otevreny dvere, uz me budou mit otuklyho a sance bude vetsi :)

A co jsi delal ty za diplomku(katedru bych ti tipnul Obvody) a v kterym ses "ustavu"?

teda je to OT v tomhle vlakne, ale tema sedi :lol:
Cust

#38 Příspěvek od Cust »

smazáno :-)
Naposledy upravil(a) Cust dne 25 kvě 2008, 22:44, celkem upraveno 1 x.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od stepa »

Jo tak to je uplne mimo, jsem se teda krapet vic seknul :D
omega3

#40 Příspěvek od omega3 »

na vysoké škole se člověk učí samé kraviny, které mu padají na hlavu(aspoň první tři roky), které nepotřebuje a na elektroniku pak nezbyde pořádně čas. Takže je to dost neefektivní získávání informací. Kdejaký bystrý čtenář amára pak inženýrka strčí do kapsy. Dobrej je ale ten život na VŠ, ten je super!
Sendyx

#41 Příspěvek od Sendyx »

Blbost, učíš se matiku, fyziku a další věci kolem. Tam, kde čtenář amára maximálně ví, inženýr odvodí nebo ví proč. Je fakt, že spoustu věcí jsem nikdy nepotřeboval a o některých, ze kterých mám zkoušku, nemám ani šajn.
omega3

#42 Příspěvek od omega3 »

Sendyx píše:Blbost, učíš se matiku, fyziku a další věci kolem. Tam, kde čtenář amára maximálně ví, inženýr odvodí nebo ví proč. Je fakt, že spoustu věcí jsem nikdy nepotřeboval a o některých, ze kterých mám zkoušku, nemám ani šajn.

k tomu aby se člověk mohl dobře naučit elektroniku, nepotřebuje mít vysokou školu
líbilo by se mi jen úzce specializované studium analogových systémů a jednočipových uPočítačů, třeba na 2 roky, bez nadbytečných informací
Sendyx

#43 Příspěvek od Sendyx »

Tak vzhůru do něj, existují i specializované kurzy a podobně. Abys ale nedopadl jako jeden mikroprocesorový expert, který se na bastlírně musel ptát, jak připojit k PIC tlačítka, LED a relé a ohmův zákon mu nic neříká. Počítej ale, že podobné kurzy nejsou levné.
stanvinkler

#44 Příspěvek od stanvinkler »

UO dobrá škola ? :?:

K čemu jsou armádě obory jako kybernetika , robotika , když ti lidé , kteří tento obor dokončí a stanou se z nich důstojníci AČR stejně skončí u papírů ? :(
Na druhou stranu , proč se potom třeba armádě nevyplatit a jít dělat do civilní firmy , která vyvíjí věci pro armádu. :lol:
rip

#45 Příspěvek od rip »

Naprostý souhlas.

A k tomu dodávám, že VŠ je úplně nanic. 20 let praxe ve firmě a jsi bůh. Můžeš dělat bez školy klidně i ředitele.

Žádného VŠ jsme už několik let do firmy nevzali. Chtějí moc peněz a nic pořádně neumí. Jen občas se najde vyjímka.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“