Pokazeny Color 445 - neda sa zapnut

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kokun

#32 Příspěvek od kokun »

Robosand píše:Tá 445-ka neposiela pri poruche SMS-ku s presným popisom závady? Mne sa zdá, že áno... :roll:
P.S. Tento typ TVP je tu na EB spomenutý snáď najčastejšie!

Přesně tak - přitom nikdo nic nečte !!

A nejlépe se to opraví takto (jak se tu přesně nedávno "prezentovalo") - hned v prvním (dotazovacím !!) příspěvku foto přesně tohoto šasi !! a - dejte mi k tomu, co je vadné šipku, já už si tu vadnou součástku vymněním sám - naco bych v servisu platil 600,-, když vadný kondík stojí jenom "bůra" :roll: :lol:
Honza - kokúň
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od otakarv »

kokun píše:
A nejlépe se to opraví takto (jak se tu přesně nedávno "prezentovalo") - hned v prvním (dotazovacím !!) příspěvku foto přesně tohoto šasi !! a - dejte mi k tomu, co je vadné šipku, já už si tu vadnou součástku vymněním sám - naco bych v servisu platil 600,-, když vadný kondík stojí jenom "bůra" :roll: :lol:

Máš úplnou pravdu,ale já bych to zase tak růžově neviděl.To by určitě padla nejmíň jedna popsaná strana,aby se dotyčnému vysvětlilo,co to vlastně je za součástku a veškerá ta "omáčka" kolem toho. :roll:
kokun

#35 Příspěvek od kokun »

kokun píše:

A největší sranda na tom celém byla ta, že ten "vadný kond" nebylo vůbec vidět (vyfotil to tak, že byl schovaný za plechem chladiče :lol: ).
Pak mu někdo na jiném fóru poradil, že je to C403-ka - vítězoslavně přišel s tím, že už to "za toho bůra" opravil.
Jenže, tam mu někdo druhý napsal, ať vymění ještě kondy C145 a C142 - a ty hledá v té C445-ce ještě teď :lol: :lol: :lol:
Honza - kokúň

#36 Příspěvek od Holly »

kokun píše:
Robosand píše:Tá 445-ka neposiela pri poruche SMS-ku s presným popisom závady? Mne sa zdá, že áno... :roll:

To máte podobné jako s autama! Chodím velmi často na jedno fórum jedné značky kterou taky vlastním, chodím tam velmi! pravidelně už více jak 2 roky a za celou dobu jsem tam NIKDY NIKDE neviděl že by tam někdo někoho obviňoval s toho, že když si chce SVOJE auto opravit sám, i když je to úplný laik, obcházel a já nevím co ještě autoservisy! Vy všichni co tu druhým nadáváte že jsou lakomci a že nejsou schopni dát dejme tomu 1000kč+-(nejsem servisák tak neznám ceny služeb) mi neříkejte, že pokud máte auto tak ze sebemenší opravou jdete hned do servisu...?! Proč taky jezdit do servisu kvůli prasklé žárovce a platit tam za žárovku a práci když žárovka stojí třeba jen 40kč a za práci by chtěli dalších 300...

Nic ve zlém, ale je to VELMI podobné a je jedno jestli to je auto, televize, kolo nebo třeba vzducholoď , na všechny výrobky jsou přece servisy, mi to připadá jako by se každý, podle některých zde na fórku, musel držet toho za co se vyučil, třeba já jsem se vyučil kovoobráběčem a dělám to už víc jak 11 let a baví mě to, ale taky mě baví věci kolem pc, aut a elektro, proto taky chodím na fóra s tímto zaměřením abych se něco dozvěděl naučil a tak někdy poradil druhým, Já si myslím že když si chce někdo něco opravit sám tak je to jen dobře ne?..a neznamená to, že se snaží s někým hned vyjebat, třeba ho to baví!
A propos, člověk je tvor zvídavý...
Lovu zdar!
Asi jsem degen a neumím česky, tak se na mně nezlobte!
kokun

#38 Příspěvek od kokun »

Holly píše:
kokun píše:

To máte podobné jako s autama! Chodím velmi často na jedno fórum jedné značky kterou taky vlastním, chodím tam velmi! pravidelně už více jak 2 roky a za celou dobu jsem tam NIKDY NIKDE neviděl že by tam někdo někoho obviňoval s toho, že když si chce SVOJE auto opravit sám, i když je to úplný laik, obcházel a já nevím co ještě autoservisy! Vy všichni co tu druhým nadáváte že jsou lakomci a že nejsou schopni dát dejme tomu 1000kč+-(nejsem servisák tak neznám ceny služeb) mi neříkejte, že pokud máte auto tak ze sebemenší opravou jdete hned do servisu...?! Proč taky jezdit do servisu kvůli prasklé žárovce a platit tam za žárovku a práci když žárovka stojí třeba jen 40kč a za práci by chtěli dalších 300...

Nic ve zlém, ale je to VELMI podobné a je jedno jestli to je auto, televize, kolo nebo třeba vzducholoď , na všechny výrobky jsou přece servisy, mi to připadá jako by se každý, podle některých zde na fórku, musel držet toho za co se vyučil, třeba já jsem se vyučil kovoobráběčem a dělám to už víc jak 11 let a baví mě to, ale taky mě baví věci kolem pc, aut a elektro, proto taky chodím na fóra s tímto zaměřením abych se něco dozvěděl naučil a tak někdy poradil druhým, Já si myslím že když si chce někdo něco opravit sám tak je to jen dobře ne?..a neznamená to, že se snaží s někým hned vyjebat, třeba ho to baví!
Lovu zdar!

Ale tys tu zase něco nepochopil - konkretně tobě a přesně s touto telkou jsem radil víc než dost :roll: U tebe jsem ale viděl evidentní snahu, že se chceš něčemu přiučit (i když tě třeba Killroy podezříval, že se chceš "lehce obohatit") - nemám pravdu :?:

Nechtěj ale po mně, abych tady radil "kdejakému vychcálkovi", který sem přijde jenom proto, že se mu právě včera posrala telka a chtěl by ji "bezbolestně" (tj., aby se nemusel nic učit !!) a hlavně "zadara" opravit - a pokud možno, ještě včera :lol:
Honza - kokúň

#39 Příspěvek od Maskot »

Holly píše:
kokun píše:

Lovu zdar!

K Tvemu prispevku,zrejme si nepostrehl i vice veci,nez Ti vypsali ostatni,mimo jine i to,ze treba aut,kde si laik ani tu jak pises blbou zarovku nevymeni valem pribyva.A bude jeste hur.Laikum da se rici v kazdem oboru zvoni hrana,u TV koneckoncu i u tech aut to plati dvojnasob.
rnbw

#40 Příspěvek od rnbw »

Holly píše:Proč taky jezdit do servisu kvůli prasklé žárovce a platit tam za žárovku a práci když žárovka stojí třeba jen 40kč a za práci by chtěli dalších 300...

Lebo postup vymeny ziarovky je v manuali a da sa to urobit za 5 minut. Ked mi nesvietilo podsvietenie ovladania vetrania, tak som to velmi rad nechal urobit v servise, aby som nemusel pol palubnej dosky rozoberat a rozosrat cele to ovladanie tiahlami.
Hill
Administrátor

#41 Příspěvek od Hill »

>>Holly: až bude mít televize výměnná kola, svíčky, kapaliny, žárovky a vysypávací popelník, pak ať si kdekdo vyměňuje a vysypává. Jenže ono už dochází i na ta auta. Automechanik, který se nic nového neučí a neopatří si včas potřebné vybavení, to bude moci brzy zabalit.
Opraví věci, které jsou vidět či slyšet. Ale někdy je třeba počítači oznámit, že vyměnil olej, aby za 500km neodstavil motor, a, když už jsme u toho, tak na motoru, ABS, ESC a dalších automatikách bude bez diagnostiky v háji, protože do toho, co se děje mezi vstřiky, lambdasondou, šperrklapkou, rekuperací výfukových zplodin a katalyzátorem, nevidí. A to je pořád řeč jen o nejrozšířenějších automatech v autě. Některá auta jsou už ale tak inteligentní, až nepoužitelná: každý prd jim vadí, budou ho donekonečna okecávat, ale makat, to ne.

I ve starých televizích se dalo natropit hodně škody, přesto však se na nich dalo hodně naučit a k úspěchu bylo blíž. Navíc zapojení byla ustálená a často po několik let se neměnila, to bylo času na učení! Přesto se i tehdy našli takoví, co si "tu prkotinu" opravovali sami a skutečný opravář pak ztrácel čas hledáním, co že to tam ten nedouk vlastně vyvedl. Jenže těch modelů bylo málo a opraváři některé znali zpaměti, nebylo to pro ně tak náročné, jako dnes.
Proto je tu jako první téma upozornění pro ty nedouky, co chtějí "jen vědět, co vyměnit", ale bez starostí, námahy a znalostí. A pro ty, co si myslí, že hardwarovou poruchu opraví přes servisní menu.

Takže - jestli někdo dokáže popsat projevy závady a uvede, co naměřil a zkusil, a bude z toho zřejmé, že už nějakou tu televizi opravil, proč ne? Nakonec může být i neregistrovaný, když jeho dotaz bude stát za něco. Ale takových sem chodí málo.
Daleko víc je těch, co "nechtějí prkotinou (častěji z jiného důvodu) otravovat servis" a z toho ještě hromada anonymů. A z úrovně dotazu či později projevených znalostí je často haňba blut.
Opakujeme to tu ale pořád...
kozoka

#42 Příspěvek od kozoka »

.moudrá to slova. To mi připomíná jak kamoš dával do opravy svoji Oktávu s tím že blbne klimatizace a vrátili mu to z rozdrbanou Elktroinstalací a vyzkratovaným počítačem. Prej tobyl levný servis a chtěl ušetřit. Do tedka se snima soudí a k ničemu to nevede. Hold tam 19 letí učni moc šikovní nebyli
Robosand

#43 Příspěvek od Robosand »

Z autami nerobím, ale v jednom prípade za mnou prišiel známy, že pri voľnobehu ide na vysoké otáčky. Ďalej uviedol, že bol v autorizovanom service (Peugeot), kde mu po diagnostike (prostredníctvom PC) oznámili, že je potrebná výmena komplet riadiacej jednotky. Možno trochu neochotne (z mojej strany), ale predsa len, otvorili sme kapotu a čuduj sa svete, hneď som zbadal (podotýkam ihneď) preseknutý vodič od "neviem čoho". Evidentne k sebe patrili a po spojení bolo po závade.
Viem, že toto tu nepatrí, dal som to tu iba na "zamyslenie sa!"
Robo...
Hill
Administrátor

#45 Příspěvek od Hill »

Robosand píše: ...hneď som zbadal (podotýkam ihneď) preseknutý vodič od "neviem čoho"...

To je jedna ze závad, které v autě jsou vidět.
V televizi obvykle na přeseknutý drát nenarazíš. Zato, když pak někdo jiný má správně spojit hrst urvaných drátů po zásahu nedouka, něco to stojí.
Zamčeno

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“