Pokazeny Color 445 - neda sa zapnut
Moderátor: Moderátoři
Pokazeny Color 445 - neda sa zapnut
rado6kw píše:Prosim o radu. Pokazeny Color 445. Bol zapnuty, zrazu sa sam vypol do pohotovostneho rezimu. Reaguje na dialkove ovladanie tak, ze blika cervena leddioda, zapnut sa neda. Vstupne napatie na 12V stabilizatore cca 18V, vystup - cca 1,5V. Stabilizator LM317T som vymenil, nepomohlo. Co tam asi odislo ?
Kdybych chtěl být "prase", tak bych ti napsal:
Odešel ti televizor, běž za ním !!!
Přihrneš se tu jak "velká voda", z tvého dotazu je zřejmé, že o TVP "nic nevíš" a telku bys chtěl mít opravenou, nejradši "ještě včera" - a hlavně "bezbolestně a zadara"
Stabilizátor máš samozřejmě dobrý - ve ST-BY má dávat právě těch cca 1,3V !! LEDka bliká - signalizace: Něco jde do zkratu. To "něco" se tu snad 100x probíralo - takže rada 1. Nejprve hledej ve starších vláknech a pak se teprve ptej (pokud něco nepochopíš).
Toto fórum totiž není žádný "radiokroužek", nebo internetový servis TVP - "kapišto"
rado6kw píše:Drahi experti, v oblasti opravovania TV som laik, doteraz som opravil iba 1 TV a to si myslim, ze tiez bola iba stastna nahoda. K TV Color 445 mam k dispozicii iba schemu a ked je v scheme napisane 12V, predpokladam, ze tam ma byt 12V. Keby tam bolo napisane 12V/1,3V chapal by som to tak, ze za urcitych okolnosti tam ma byt 1,3V a ze to co som tam nameral je OK. Nic take som si vsak na scheme nevsimol a nemam ani vase "how-now"...
Ti mudrejsi z vas na to, co som predchadzajucimi riadkami vysvetlil prisli aj sami, skoda, ze mi ziaden z nich nenapisal nieco k veci.
Naivne som si myslel, ze taketo diskusne fora su o tom, ze si ludia navzajom radia a pomahaju. Vidim, ze v skutocnosti sluzia hlavne na odreagovanie sa ludi so slabym egom.
Tak jsi trefil hřebík na hlavičku - tady si lidi pomáhají, jenže jedni těm druhým, kteří o TV alespoň něco ví a ne že tu chtějí za dva dny opravit telku a o ní vědí jenom to, kde to má obrazovku - co se na ni "čumí" (hlavně na přiblblé seriály a telenovely)
Já už jsem ti dal typ, kterým směrem se máš ubírat, pokud ti to nic neříká, tak už je jen jeden směr a to: směr nejbližší servis - jinak hrozí to, že to potom ani žádný servis "nepřevezme" do opravy
rado6kw píše:Drahy kokun, tie posledne dve vety sa samozrejme netykali teba... Ty si sa aspon snazil nieco nacrtnut. Myslim si, ze niektore chyby sa opakuju a zdroj tych chyb je ten isty. Preto by mozno niekto skusenejsi dokazal dat aj nejaku konkretnejsiu radu. Cital som starsie vlakna na temu Color 445, no zatial som nic konkretnejsie na taku poruchu ako ma moj TV nenasiel.
Neva, suciastky su poprepajane...a tak pojdem na to ako stopar
Tak, to mi povídej - chceš říct (jak ti teď přesně odpověděl kondik), že o "té žárovce se tam nikde nepsalo"
100x je málo
Picnout se pomalu BOHUŽEL můžou jít už teď.......co když ale v takové inteligentní televizi vybouchne VN trafo, nebo odejdou "tranzistory na hrdle" a nebo ve vertikálu nastane tak zapeklitá závada, že ani Zdenda z Hradce si s ním neporadí???? Abysme se jednou nedivili.....
mates13 píše:mi-ro píše:Prý se už dělají takový inteligentní televize který poznají co s ní je a když jsou poruchaný tak to vypíšou na obrazovku. Pak už se budou moct jít vopraváři picnout.
Picnout se pomalu BOHUŽEL můžou jít už teď.......co když ale v takové inteligentní televizi vybouchne VN trafo, nebo odejdou "tranzistory na hrdle" a nebo ve vertikálu nastane tak zapeklitá závada, že ani Zdenda z Hradce si s ním neporadí???? Abysme se jednou nedivili.....
To se resi pomocnym servisnim plasmovym zobrazovacem,aktivovanym pomoci servisniho ovladace,popripade zadanim tajneho kodu tlacitky mistniho ovladani.Pokud odejde i zdroj,je nutno pripojit UPS opet na tajne misto na desce.
rado6kw píše:Drahy kokun, tie posledne dve vety sa samozrejme netykali teba... Ty si sa aspon snazil nieco nacrtnut. Myslim si, ze niektore chyby sa opakuju a zdroj tych chyb je ten isty. Preto by mozno niekto skusenejsi dokazal dat aj nejaku konkretnejsiu radu. Cital som starsie vlakna na temu Color 445, no zatial som nic konkretnejsie na taku poruchu ako ma moj TV nenasiel.
Neva, suciastky su poprepajane...a tak pojdem na to ako stopar
P.S. Táto súčastná rubrika by zostala, fungovala by, podobne, ako weby: ,,Domáci lekár" a pod. Kto z nás by chcel, tak by tam odpovedal. Asi tak, ako v súčastnosti....