Jak MS-DOS přebírá čas z RTC?

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Andrea

#31 Příspěvek od Andrea »

Nemám, já jsem si ten procesor "postavila" v FPGAčku :oops:
piitr
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od piitr »

Tak aspoň něco ještě nemáš. Ten procesor v FPGA je jeden z mých reálnějších snů. A používal bych to místo PICu, ale neměl bych tolik obvodů kolem. Tak snad někdy. Hele, a to sis psala svůj assembler? A psala jsi to ve verilogu, nebo VHDL? Mně se to VHDL nějak moc nelíbí, ale na školách se učí, myslím, víc.
Andrea

#33 Příspěvek od Andrea »

Psala jsem to ve VHDL. A assembler (překladač) jsem žádný nepsala, zas tak praštěná nejsem :wink: Navíc jsem neměla v úmyslu ten procesor na něco používat, takže těch pár zkušebních "prográmků" jsem napsala rovnou ve strojáku.
piitr
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od piitr »

Šikulka. To já bych to právě chtěl spíš používat. Překladač bych si napsal, ono to zase není tak těžké. Už jsem jeden dělal, stačilo by ho přiohnout. Akorát se mi moc nelíbí, že třeba ty XILINX mají kód v paměti vedle. Jednak je to zase o čip víc, jednak je tam pořád nebezpečí přepsání během provozu. Asi to pak chce občas za chodu zresetovat.
mihal

#35 Příspěvek od mihal »

Xilinx maju aj flash a ram v jednom BGA, ako vacsi problem vidim rozmery. S trafopajkou si neskrtnes, pre mikropajku je to uz hnusne male, patice bga su drahe. Stare zlate DIL.
Andrea

#36 Příspěvek od Andrea »

Co mi vadí nejvíc, že ty FPGA hrozně žerou, dostat se s nima spotřebou na úroveň třeba AVR je nemožné. FPGA (alespoň ty od Altery) mají vedle sebe paměť, nejčastěji sériovou 8nohou FLASH, ze které se po zapnutí konfigurují.
Zirafka

#37 Příspěvek od Zirafka »

Tož z tranzistorů to sice není, ALE: http://www.mycpu.eu/ :-)
piitr
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od piitr »

Hmm, ta spotřeba je hloupá. To mě ani nenapadlo, že s tím by mohl být problém. Tak asi zůstanu u PICu. Lenost má zelenou.

To MyCPU je prima. To je správnej nadšenec.
zdenekxxx

#39 Příspěvek od zdenekxxx »

Máte někdo literaturu jak postavit vlastní mikroprocesor z obvodů 74xx?

Myslím tím teoretický návrh ALU, čítače instrukcí, mikrořadiče a podobně. Dříve to muselo být běžné.
jnd

#40 Příspěvek od jnd »

zdenekxxx píše:Máte někdo literaturu jak postavit vlastní mikroprocesor z obvodů 74xx?

Myslím tím teoretický návrh ALU, čítače instrukcí, mikrořadiče a podobně. Dříve to muselo být běžné.

Není to přímo návod, ale je to zajímavé: http://www.homebrewcpu.com/technical_info.htm

Jinak kdo nezná Magic-1 tak momentálně je to Minix na spoustě TTL obvodů @ 4MHz a lze se na něj připojit přes telnet.
Chenzee

#41 Příspěvek od Chenzee »

... to musí být velké nadšení toto stavět 8O 8O 8O
Žádnej učenej z nebe nespadl ...
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“