Spínání napájení 12V pro palník pomocí 3V
Moderátor: Moderátoři
- sergio1989
A kutilmile - nelituju tě
- sergio1989
- Přílohy
-
DSC02116.JPG- (216.86 KiB) Staženo 87 x
Po zapálení vyhoří podobně jako škrtnutá sirka. Zplodiny po zapálení někdy vedou proud ale spolehnout se na to nedá.
Parametry jsou v podstatě totožné s těmi co jsem již uváděl.
Pro odpalování třaskavých výbušek se příliš nehodí zato je kromobyčejně vhodný na zábavní pyrotechniku.
- sergio1989
EKKAR píše:.....Osobně si ale myslím, že používat k podobným účelům bezdrátové zvonky je dost riskantní - už jen kvůli omezenému počtu kanálů a téměř nulové bezpečnosti jejich kódu - v nejlepším případě po zmáčknutí jednoho dálkového ovladače vzlétne víc modelů, v těch horších to ale někdo odsere na zdraví nebo dokonce na životě, až mu zdánlivě bezpečný odpalovací systém "vezme" povel od jiného kolegy, stojícího v téže chvíli 200m daleko...
Kdysi jsem prodával v obchodě s elektroinstalčním materiálem. Měl jsem tam na tablu vystavené zvonky včetně bezdrátových. Velmi často se stávalo, že některý bezdůvodně spustil. Jednou jel okolo taxikář, jindy nejelo nic a zvonek se stejně ozval. Od silnice k obchodu a tablu uvnitř to bylo cca 15m. Nebyly to zvonky od ťamanů a běhaly na 433,92 MHz.
Po takové zkušenosti bych se to na tenhle účel taky bál použít.
- sergio1989
BOBOBO píše:Ale tak předpokládám , že stejně jako v lomu nepřipojí roznětnici dva dny předem , tak i zde půjde jen vlastně o "krátkodobé" zpoždění . Prostě otevře dveře a bude po fojrverku nebo právě správně začne .
V lomech se nepoužívají dráty, ani bezdrátové zařízení ale hadičky.
Proč, to nevím.
- sergio1989