Dobíječka z adaptéru pro auto akumulátor
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Ekkar: Asi jsem si to představoval zbytečně jednoduše.
- r1a2s3t4o5
- Kontaktovat uživatele:
EKKAR píše:Potom někdo kecá jak Palackej - klidně to může být i servis, který "jako" vyměnil olej a nechal auto tak jak bylo. Nebyl by první ani poslední... Proto tak nerad dávám auto do servisu někam, kde mne nechtějí pustit na dílnu - vždycky to znamená nějakou levárnu, kterou nechtějí, aby zákoš zahlídnul...
to ja mam tiez take skusenosti zo servisami, ze sa im vyhybam ako cert kriza a menim si veci na aute sam. Viem ze ked nieco pos... tak si to urobim sam a takisto ma to nestoji ako servis. Minule som si opravoval starter a stalo ma to suciastky. Robil som na tom v tme po praci a zvladol som to, auticko startuje ako nove a dokonca bufik teraz ani raz nevynechal. (prechodovy odpor je svina)
Mám ale problém. Na adaptéru je napsáno: 14V, 450mA.
Měřil jsem ten adaptér a naprázdno má 22V. Tedy těch 14V má asi při zatížení těmi 450mA, ne? Zkusil jsem to zapojit na ten akumulátor z auta a ejhle. Napětí spadlo na tak malou hodnotu, že na akumulátoru jsem naměřil jen jeho napětí, tedy 12.8V Mám zapojenou v sérii malou žárovku 12V 2W. Kolik by mělo být prosím vás na akumulátoru z auta, aby se stačil dobíjet? A kde je chyba? Nevíte prosím, jestli ty adaptéry bývají usměrněné, nebo jen čistě trafo, bez usměrňovače?