Brudr píše:Jestli jsem to dobře pochopil, tak Ti to bručí i při stejnosměrném žhavení. Problém tedy bude ve vysoké citlivosti vstupu a ve velkém zesílení. Velké zesílení je nutné, aby overdrive zkresloval. Zdá se mi zbytečné ještě vyrábět další zkreslení pomocí polovodičových diod - to ale teď není důležité.
Hodně problémů způsobuje špatně zapojený vstupní obvod elektronky. Odporová kombinace 68k a 1M na vstupu 1. elky by měla být co nejblíže elektronky, nejlépe přímo na patici elky. Tak jak to máš Ty, to na přívodním drátu může chytat brum. Někde píšeš, že signál máš vedený stíněným kabelem. Jak přesně je ten kabel zapojený? Jak máš připojené stínění kabelu a kam? A ještě dotaz? Blokovací kond v katodě 1.elky máš psáno 22m/xxV. Je to skutečně 22000uF nebo jenom špatně označených 22uF neboli 22M? Stejný případ je i s kondem 10m ve zpětné vazbě? BTW: Co udělá brum když odpojíš zpětnou vazbu v overdrivu?
Brum z žhavení ECC83 u overdrive
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
Fotografie0557.jpg- (98.32 KiB) Staženo 62 x
0ff58c píše:Na DPS a u generátoru.Brudr píše:Stínění kabelu máš připojené pouze na jednom konci nebo na obou koncích?
U jakého generátoru? Potřebuji vědět jak je zapojena, fyzicky, vstupní cesta.
Např. Vstupní konektor: střední kontakt na střední vodič stíněného kabelu, druhý konec stř.vodiče na DPS na rezistor 68k. Stínění na obal konektoru, druhý konec - kam?
Co mě nejvíc zajímá, je jak to máš propojené ze spoje rezistoru 68k-1M na mřížku 1. elektronky? A očísluj součástky v overdrivu, ať se v tom lépe orientuje.
Brudr píše:0ff58c píše:Na DPS a u generátoru.Brudr píše:Stínění kabelu máš připojené pouze na jednom konci nebo na obou koncích?
U jakého generátoru? Potřebuji vědět jak je zapojena, fyzicky, vstupní cesta.
Např. Vstupní konektor: střední kontakt na střední vodič stíněného kabelu, druhý konec stř.vodiče na DPS na rezistor 68k. Stínění na obal konektoru, druhý konec - kam?
Co mě nejvíc zajímá, je jak to máš propojené ze spoje rezistoru 68k-1M na mřížku 1. elektronky? A očísluj součástky v overdrivu, ať se v tom lépe orientuje.
- Přílohy
-
Náčrt-poupravené.JPG- (110.1 KiB) Staženo 91 x
Brudr píše:0ff58c píše:Na mřížku to je propojené ze spodu DPS stíněným kabelem.
Proboha, ale jak? Předpokládám, že střed stíňáku jde na mřížku (pin 2), ale jak máš připojené stínění? Na jednom i na druhém konci?
Katodu připoj samostatným drátem. Mřížku připoj stíněným kabelem tak, že střední vodič připojíš na mřížku a stínění zapojíš POUZE na jedné straně kabelu a to na DPS.
Pokud sem budeš dávat oscilogramy, tak také napiš ve kterém místě to měříš!