Stern Garant
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jestli takto vyjeté jadýrko najdeš, musí futýrko ven a jadýrko do něj zase vmáčknout a radši vlepit, doladit to budeš muset tak jako tak.
Hill píše:Tam jsou v mezifrekvenci hladká jadýrka v závitových futýrkách s trojúhelníkovou dírou pro ladicí šroubovák: opatrně jehlou zjisti, jestli pod tou dírou jadýrko je, nebo jestli jehla zapadne hlouběji. ...
Na tomhle jsem se vyškolil už jako "týnejdžr" - pořád jsem nebyl schopný zprovoznit tranzistorák DORIS (jadérko vypadnuté z osc. cívky - zbylo tam jen to umělohm. "futýrko"). Takové jadérko jsem do té doby neznal a vůbec mně nenapadlo, že dolaďuju oscilátor jadýrkem "bez jádra"
Vždyť jsem psal, že by byl lepší rozmítač. Bohužel, kámoš to HP-čko střelil a tak jsem v riti. Krystal 10,7 jsem reagoval na Lukas Peca na nastavení poměráku pevným kmitočtem.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Už se hróózně teším na tu 10,7 mezuli, vypádá to že bude potřeba votvírák na konzervy.... Garant nikde bouchlej není, tak asi nikdy neupadl. Co RFT keramiky, drží a nebo ujíždí a nebo vlhnou?
A propo, nevzpomenete někdo, jestli někde v Amáru či KTE nevyšel nějakej jednoduchej rozmítač na kmitočet kolem 10,7? Oscilo výstup pilky má, tak bych případně něco oscilačního popájel na prkýnku.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- elektrosvit