Stern Garant
Moderátor: Moderátoři
Stern Garant
Nemate prosim nekdo dokumentaci od tohodle prenosnyho radia baterky/sit. Je to dederon co se tu prodaval nekdy zacatlem 80 let.
Jirka
Ctrl a kolečkem zvětšit, pak si zkopíruj obrazovku, je to docela slušně čitelné.
- tomasjedno
- tomasjedno
Vím že se tu psalo o čištění izostatů a že některý jsou téměř neopravitelný. Jak je to s těma dederónama? Má smysl se s tím párat? Tenkrát před lety jsem ho předělal z OIRT na CCIR a hrál dost dobře.
Není na těch Sternech nějaká další typická závadam třeba rozsypání filtrů 10,7 a 456? Třeba nf konec A211D bez ekvivalentu a nesehnatelnej....
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- elektrosvit
Jinak menší stolní přijímače z NDR i některé přenosné z této doby se sobě hodně podobají, jelikož používali do všeho typizovaný vkv díl a téměř stejné zapojení mf zesilovače s IO A281. Přístroje se hlavně lišily použitými vlnovými rozsahy, takže pro hrubou orientaci poslouží schema kteréhokoliv z nich.
elektrosvit píše:Schéma v dobré kvalitě.
Díky, schema mám dokonce originál, co byl přiložen při koupi. Jo to byly jiný časy.
Izostaty vypadají, že půjdou rozebrat zepředu a nebudou se muset tahat z desek, jeden je opravdu hodně "dlouhej". O čištění a mazání tu byly popsány celý slohy ale žádnej jednoznačnej závěr. Mám tady takovou akorát tvrdou polyuretanovou gumu, co z ní udělat kvádřík a několikrát protlačit tunelem jezdce? Na rozdíl od klasický gumovačky "nenadotuje" kontakty sírou a chlupy taky nepouští.
Jak zkusím ten filtr 10.7? Gener mám jen do 10 MHz. Někde bych měl mít trojci Murata, co se dávala kdysi dávno do Němcovýho VKV z Amára. Dá se některej použít?
Díky
Kvůli těm odpadlinám by se to asi po vyčištění muselo celý podle schematu prozvonit.
Nevím, zda to stojí za námahu, jestli ho spíš neposlat do SD. A nebo nechat pro potomky, který to ale nejspíš zhodnotí tak maximálně vhozením do kontejneru.
- elektrosvit
Nebo nějakej jinej nápad, když už jsou ty izostaty rozebraný na elementy?