Zdroj DreamBox 7025+

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#31 Příspěvek od rnbw »

Zisti, na ktorej strane je pri zapnuti 12V. Na tej druhej by mal byt stale skrat, tak pripoj zdroj tam a pokracuj.
radeq

#32 Příspěvek od radeq »

rnbw píše:Zisti, na ktorej strane je pri zapnuti 12V. Na tej druhej by mal byt stale skrat, tak pripoj zdroj tam a pokracuj.

Hotovooo! Je to teda prasarna a na vystavku svych eltechnickych uspechu si to jiste nedam, ale funguje to :wink:

Zdroj uz jsem vubec nepripojoval a rovnou vypajel ten kondik, co byl pri 3A teply. Byl to on. Po jeho amputaci zkrat ve 12V zmizel. Nasledne jsem tam narval tu keramiku 150n a pripojil napajeni lankem primo na elyt u konektoru (btw. jakousi nenulovou indukcnost to lanko taky ma). Predtim jsem si jeste overil kde ma STV6412A napajeni 12V (ano, je to presne u toho kondu).

To je hnus, co? :roll: Ale panove, slape to! Prisaham, ze uz jsem v to ani nedoufal. Ja to porad rikam, ze prasata maji kliku! :lol:
Přílohy
dm7025plus5.jpg
Dokonano jest
(136.78 KiB) Staženo 141 x
rnbw

#33 Příspěvek od rnbw »

No keby si tam dal SMD kondik a namiesto toho drotu urobil prepojku na mieste tej cievky (ci co to bolo), tak to nebude ani vyzerat ako prasacina.
radeq

#34 Příspěvek od radeq »

SMD soucastky nemam (nevedu) a na SMD montaz nejsem dost vybaveny (to uz jsem psal). Te propojce bych ale veril jeste vyrazne mene nez tomuhle, protoze uz by ji skoro nebylo kam pripajet (to je snad videt, ze je dira jak po granatu, opakovane pajeni normalni mikropajkou je pri takovehle miniaturizaci spoju smrt). Ten kablik jsem tam ale takhle dal v podstate zamerne (aby mel taky nejakou indukcnost, kdyz uz tam chybi ta tlumivka).

Jestli myslis, ze to jeste predelam, aby to bylo hezke, pak musim rict, ze ani nahodou. Jsem zatracene rad, ze to mam uspesne za sebou a zadny SMD plosnak nechci minimalne par dni ani videt :wink:

A mimochodem, neni to drat ale lanko. I to je zamer. Draty se obcas uklepou (zvlast rizikove je to pri preprave postou). U lanka to prakticky nehrozi, jeho pruznost je vyrazne vetsi.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od workhard »

No aby ti neuletěl ten kondík i s ploškama, dej ho aspoň naležato a fixni silikonem.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
radeq

#36 Příspěvek od radeq »

Jj, uz se stalo :wink:, diky.
luccas
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od luccas »

Tak bylo to ončo, vyměnil jsem projistotu oba dva ty kondiky. Jsou to 10uF keramika. Ve velikosti 1206 byly na 16V, takže jsem tam dal raději ty. Protože ty původní 0805 byly na 10V.

Dream funguje. :)
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “