Dosovky pod XP

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#31 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem tady dva dny lamal pomoci Userport pristup na porty v XP. Vyzkousel jsem vsecko mozny a vsecky rady z netu a ruznych HW for a muzu konstatovat, ze to k nicemu nevede. Kdyz jsem rozchodil programator Galu, tak nesel programator Eprom a uPC. Kdyz jsem rozchodil HW emulator na jednocipy, tak zase nesel jinej HW. Uz na to nemam naladu. Vratim se na W98!!!
Dam futral na suple jako C: , v jednom vnitrku disk XP a v druhym W98. Jako D: dam napevno 8 Gb disk, co se mi tu povaluje, aby byla moznost obcas neco dostat z W98 na XP a opacne.
Jirka
Duvsan

#32 Příspěvek od Duvsan »

Jedno si rozchodil a tým si druhé pokazil. Správne?
Možno blbá otázka, takéto veci som ešte nerobil; pri inštalovaní aplikácií si zadával manuálne cieľový adresár? Či sa vzájomne neprepísali. Ale možno to knižnice...
PotPalo

#33 Příspěvek od PotPalo »

Windows XP: Správca zariadení, LPT port: treba zaškrtnúť možnosť "vždy používať IRQ" (IRQ, alebo prerušenie). Ono ich Windows XP nepoužíva, tlačiareň Minolta PagePro 1100 mi preto tiež občas blbla. Keď som ich povolil, tak už maká spoľahlivo.
Celeron

#34 Příspěvek od Celeron »

Jeste k tomuhle problemu trochu odjinud. Tyka se portovy problem XP taky zarizeni, ktery se vesi na LPT jako treba ZIP100 ci scaner?
Pod XP provozuji jeden prehistoricky CAD. Zvlastni je, ze chodi uplne stejne rychle na nadupany soucastny masine jako kdysi na XT. Pouziva na vsechno svy drivery (laserku, jehlovku, scaner, ploter a pod XP zadnej problem s pristupem na porty nema.
Jirka
petrfilipi

#35 Příspěvek od petrfilipi »

V práci používáme taky DOSovské aplikace, a to na programování ŘS Elsaco. Rozchodili jsme to zatím vždy a to i na W7 proff. Používáme DOS-Box. A přístup na I/O porty - používám knihovnu od pana Kainky z knhy Využití rozhraní PC pod Windows. Můžu ovládat porty jak chci, komunikovat jak chci, žádný problém jsem zatím neobjevil ani při tvorbě mé poslední aplikace (časovač dlouhých časů z PC - potřeboval jsem generátor okolo 10s pro simulaci otáčejícího se vodoměru). Chodí to naprosto v pohodě. Takže moje rada - jeden boot (monoboot) a emulátor DOSu.

Petr Filipi
petrfilipi

#36 Příspěvek od petrfilipi »

V práci používáme taky DOSovské aplikace, a to na programování ŘS Elsaco. Rozchodili jsme to zatím vždy a to i na W7 proff. Používáme DOS-Box. A přístup na I/O porty - používám knihovnu od pana Kainky z knhy Využití rozhraní PC pod Windows. Můžu ovládat porty jak chci, komunikovat jak chci, žádný problém jsem zatím neobjevil ani při tvorbě mé poslední aplikace (časovač dlouhých časů z PC - potřeboval jsem generátor okolo 10s pro simulaci otáčejícího se vodoměru). Chodí to naprosto v pohodě. Takže moje rada - jeden boot (monoboot) a emulátor DOSu.
I když ta taky záleží na tom, jak je ten který program napsaný. Máme aplikaci na programování slovenských radiomodemů KTI a tu nespustím pod W7 (resp. spustím, ale nevyčtu data). Tak to musím pouštět ve virtuálních WXP (jsou součástí W7 proff.)
Petr Filipi
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“