Dosovky pod XP
Moderátor: Moderátoři
Dosovky pod XP
Netusite nekdo, v cem by mohl byt problem? Vetsina dosovek se kousne musi se schodit Ctrl,Alt,Del. Nerad bych se vracel zpatky k W98, nebo delal dvousystem. W2000 nemam.
Diky za pripadnou pomoc
Jirka
A pokud používáš programátor od slovenských sousedů Elnec, tak ten taky potřebuje novější ovladač, s tím na CD mi to pod XP nechodilo.
Před nějakým rokem jsem právě taky přešel z W98 na XP, teď na to mám nějaký core2duo a všechno jsem pod tím musel uchodit. Takže jestli potřebuješ nějaou pomoc bude vhodnější skype: pavelvtra
p32 píše:Nejjednodušší způsob bude se vrátit k W98, ale jinak. Kup si šuplík (2-3 stovky), tzn. jeden komplet plus jeden vnitřek a XPéčka nech v jednom vnitřku a W98 dej na druhý hard do druhého vnitřku. Pak už to pochopíš. Dvojsystém na jednom hardu je k ničemu a některé věci fungují na W98 lépe.
Taky jsem na to myslel. Suplata Pata mam 3 ale je jeden dost zasadni problem. Kazdej pes jina ves!
Diky
Jirka
Andrea píše:p32 píše:Dvojsystém na jednom hardu je k ničemu
Proč je k ničemu?
Proč to dělat složitě, když to jde jednoduše, že ? Zvláště při až velkém dostatku starých harddisků vhodných pro primitivní práci pod DOSem a W98.
Otázky by správně měla znít - K čemu tam bude dvojsystém ? Proč tam nenarvat i další systémy a pak přijít o vše naráz ?
ZdenekHQ píše:Taky mám dva systémy.
Z toho si nic nedělej.
A kutilmile - nelituju tě
Andrea píše:Co je složitého na zmáčknutí jedné klávesy při bootu?Určitě je to mnohem jednodušší a pro disk i bezpečnější, než neustále přehazovat šuplíky. A já mám ten trojsystém na notebooku, kam mám do notebooku strkat šuplíky se starými harddisky?
Tak přehazovat šuplíky není nic nebezpečného a to, že se za pár let opotřebují ? Tak to bude zase velká investice za 4-5 stovek.
A kam bys chtěla strkat ty šuplíky na tvém NB ? Pokud vím, tak je od začátku řeč o klasickém PC. A k NB patří to, co jsem už napsal, že jsou případy, kdyz je to vhodné.
Crifodo píše:Než tam cpát neohrabaný šuplíky a opotřebovávat jim konektory, co takhle ty disky zapojit napevno IDE kšandama a jenom jim přepínat napájecí napětí.
Na to platí jen jedno, a to, že jednou zemřeme úplně zdraví v 95 letech stejně nám to bude houby platné
Takže to je stejné jako když si někdo myslí, že jeho nový počítač nebo auto vydrží věčně a bude jak nové, když ho nebude používat. Jsem toho názoru, že po pěti letech jsou to už stejné vykopávky ať už zůstanou v krabici nebo garáži, aby se nám snad neopotřebovaly.