LCD AKO TV alebo pripojenie DVD k pocitacovemu LCD monitoru

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#31 Příspěvek od rnbw »

17" LCD ma rozlisenie 1280x1024 (pomer 5:4), DVD byva fo formatoch 4:3 alebo 16:9. Ten prevodnik ma na vystupe bud 800x600 alebo 1024x768. No asi to nejako pojde, ale pozerat by som sa na to nechcel...

BTW. Som zvedavy, ako dlho to vydrzi pri pripojeni na "12V" v aute.
Duvsan

#32 Příspěvek od Duvsan »

V aute počítaj tak 14V a k tomu impulzy - ruchy zo zapaľovania. Ak to neošetríš tlmivkou a transilom + nejaký stabilizátor, to LCD dlho nevydrží. Niekde sa to už riešilo.
Ten prevodník som očumoval i ja, len mi na ňom chýba SCART-in.
Hill
Administrátor

#33 Příspěvek od Hill »

rnbw píše:Ten prevodnik ma na vystupe bud 800x600 alebo 1024x768. No asi to nejako pojde, ale pozerat by som sa na to nechcel...

S tím velký problém nebude: většina TVP neumí podle signálu na analogovém vstupu přepnout rozměr obrazu a poměr stran, takže z DVD leze signál ve formátu 4:3 a řádky nevyužívané ve formátu 16:9 jsou jednoduše zatemněné.
Takže převodník to pošle na displej také ve formátu 4:3 se zatemněným vrchem a spodkem obrazu.
Protože je už takto nevyužité svislé rozlišení, není ani příliš na závadu, že se zpracovávají jen signály CVBS/FBAS nebo S-video.

Pokud jde o napájení, tlumivku a transil na 16V, případně i low-drop stabilizátor, by to určitě chtělo.
Duvsan

#34 Příspěvek od Duvsan »

Hill píše:Protože je už takto nevyužité svislé rozlišení, není ani příliš na závadu, že se zpracovávají jen signály CVBS/FBAS nebo S-video.

Podľa mňa je a to preto, lebo to ide cez PAL, čo sa mi nepáči.
rnbw

#35 Příspěvek od rnbw »

Mne sa na tom hlavne nepaci ta trojasobna konverzia signalu D->A->A->D, z toho dvakrat s nejakou zmenou rozlisenia.

DVD (digital) -> (D/A) -> analog RGB -> (pravdepodobne A/D, interpolacia, D/A) -> analog VGA -> (A/D, interpolacia) -> LCD (digital)

Ale ja sa na to pozerat nebudem, takze mi to je jedno :D
elped77

#36 Příspěvek od elped77 »

PC monitor ti do auta neodporúčam, "umrie" ti možno do mesiaca, nie je stavaný na také podmienky, čo sú v aute (vibrácie, plyny, prach, atď).
Skús si pozrieť napr. riadiacu jednotku alebo "kvalitné" autorádio, je to robené ako malý tank.
kokun

#37 Příspěvek od kokun »

Duvsan píše:... Koukám, že kokun umí i po Slovensky. :lol:

No, to si si čoskoro všimol (keď mám Slovákov "za humná") 8O :lol:

Sry za OT.
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“