Tesla 813A, ujíždí stanice nahoru

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
riprex

#31 Příspěvek od riprex »

To jsem ani nevěděl že tyhle keramiky dělala hradecká Tesla - ostuda našeho města :)...(číslo kondu teď z hlavy nevím, ale byl to 100n kondík na zem. Dneska jsem to nechal běžet skoro celej den a drží. Docela mě ten receiver překvapil po stránce zvuku, ale i citlivosti. Má to vcelku příjemný zvuk a rozumně udělané korekce (narozdíl od 820A) a výkon postačí. Momentálně asi nejlepší "transistorák" v mojí sbírce (která je jinak ale dosti chabá). Jinak na kvalitě sestavneí jde vidět, že Bratislava se HiFi věnovala trochu víc než normálním rádiím. Když to srovnám třeba s gramorádiem Sextant z přibližně stejné doby... dost mě překvapilo že to vůbec hrálo a snad polovina cest na DPS byla nahrazená drátem. O mizerné kvalitě samotného tuneru ani nemá cenu hovořit, ikdyž ty dnešní chrastítka z tržnice to překoná no :). 813A zcela jistě překoná všechny ty "HiFi" v Datartu (ikdyž ten Denon co jsem tam viděl špatnej asi nebude :) ).
procesor

#32 Příspěvek od procesor »

C130
Iný 100nF v obvodoch ani nie je.
Přílohy
C130_M1.JPG
(37.11 KiB) Staženo 142 x
riprex

#33 Příspěvek od riprex »

Jo to bude asi on - nechtělo se mě na iPadu hledat schéma...
kokun

#34 Příspěvek od kokun »

Tady třeba něco najdeš k té vaší "ostudě" (jak jsi ji nazval) :roll:
A hmota Supermit, ze které je ten kond 100nF zhotovený, je těmi svody přímo pověstná :cry:
Honza - kokúň

#35 Příspěvek od riprex »

No to už pomalu abych řek "zlatý hovňáky" :). Tam vada šla poznat většinou okem. Jo a jinak jsem si ještě posunul rozsah trochu nahoru (cca do 104MHz - poslední dobře naladitelná stanice Blaník 103,4) zvětšením ladícího napětí.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“