Darovaný osciloskop Enertec 5220
Moderátor: Moderátoři
teď vážně, když ho daruju co mi zbyde ? Osciloskop jsem vždy chtěl a použití pro něj mám neni to módní doplněk. Pokud by nebyly tak děsně drahý tak bych si koupil digitál dvoukanál a neotravoval.
to že nemam praktickou zkušenost se složitějšími (a tenhle složitej opravdu je) osciloskopy ještě neznamená že mám jít od toho.
digitální mi prostě přijde jednodušší. prostě ho připojím, nastavím rozsah, vzorek typ signálu a vidim. tady to tak jednoduchý neni což je ale podle mne daný i právě tím že není úplně fit podle mě je to kombinace několika problému od chrastících potíků, až po divné chování ohledně vyššího napětí (ignoruje) což si myslim že bude někde na vstupních obvodech. (je pravda že každý kanál se chvá jinak při stejném nastavení)
obyč digitální si myslím že je dostačující na to abych viděl že sinus neni sinus nebo že obdélník je něco jiného.
na to abych vytasil 20k a koupil si E-T-O osciloskop nemam
- feliz_navidad
- frantajetel11
rainbof píše:... mam z toho dojem že prostě reaguje jen na malé napětí ale na velké už ne.. .
Tak snad bude v pořádku.rainbof píše:...sinusovka se na dotek obevila pri zapnuti kazdeho kanalu. .
Podle mě měříš stejnosměrný vyhlazený signál a při střídavé vstupní vazbě. Proto ti to nic moc neukazuje na vyšších rozsazích. S jediným zdrojem zkušebního stejnosměrného napětí a shodou nešťastných nastavení se to může chovat jak popisuješ.
Co takhle tu sondu nacpat někam, kde je střídavé napětí (NE do zásuvky!!!!). Třeba na sekundár toho adaptéru.
Mě docela překvapilo, že to nemá ani kalibrační obdélník. Jak si má chudák uživatel seřídit sondy?
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)