Kabeláž

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Artaban001

#31 Příspěvek od Artaban001 »

A mě se líbí takový ty zásuvky, který jdou zaklapnout do stolu. Když potřebuješ elektriku, odklopíš je
TAKJAN

#32 Příspěvek od TAKJAN »

Ta elektrika byla myšlena ironicky, to je snad jasné. Nepoužívám smajly..
rnbw

#33 Příspěvek od rnbw »

kbulda: No a potom si clovek kupi USB hub s externym zdrojom a je zase v prdeli. Zasuviek nikdy nie je dost. Aj keby ich bolo 10. Staci, ze sa preusporiada nabytok v kancelarii a zrazu budu dve PC tam, kde predtym bolo len jedno.

To plati aj o sietovych zasuvkach, kazdy clovek v kancelarii potrebuje najmenej dve (PC a telefon), casto treba dalsiu na tlaciaren. A niekto si potom donesie notebook...
milan222

#34 Příspěvek od milan222 »

to dočasné je nejspíš o samotných "prodlužovačkách"
pokud si koupím kvalitní koncovku (psa) a provedu dostatečně dimenzovaný přívod, tak přeci to je dostatečné pro trvalé použití.
v garáži mám toho psa s 2,5mm2 kabelem přidělanej k skladičti na nářadí, mám tam na zdi "vypínač na troubu" abych nemusel vypínat těch dvacet strojů. je to pohodlné, a dle mě i bezpečné.
bez elektronek se neobejdu!
muj lampovej zesik: http://www.youtube.com/watch?v=KxOvbN_5xiY
Jimmi2

#35 Příspěvek od Jimmi2 »

kbulda píše:A co ti brání mít na stěně napevno 3 kusy dvojzásuvky a u stolu jednu zásuvku na nabíječku.

To je sice hezký, ale realita je asi někde úplně jinde. Představa, že nám tohle v práci provedou do betonové zdi je docela iluzorní (kromě toho si myslím, že přepěťovka až v zásuvce je docela na dvě věci, není-li něco předtím) a doma si to taky dělat nebudu, páč umístění počítače se často mění. Za chvíli to bude chtít i dítě a manželka nakonec taky svoje a při počtu deset (dvoj)zásuvek na okruh bych asi moc nevyšel.

milan222 píše: ...pokud si koupím kvalitní koncovku (psa) a provedu dostatečně dimenzovaný přívod, tak přeci to je dostatečné pro trvalé použití...

A tohle je ta věc, která by mě zajímala. Je to přípustné? Jak říkám, v práci jsme to měli, ale ten pes na sobě nemá žádné povinné značky o připevnění na hořlavé podklady.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“