Trafo

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od jjilek »

Zatím jich ještě pár mám, ale neověřil jsem, že jsou stejné. Až si je vyzvedne jirmirek, tak se snad dozvím, jestli jsou skutečně stejné. Pošta je ale dost prodraží.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od CZJKP1 »

Díky za info. Že to pošta prodraží se dá čekat, ale nejspíš bych to překousl. Foto které jsi přiložil je tedy ilustrační, anebo mají štítek jen některé.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od jjilek »

Díky. To CZJKP1: ještě jich několik mám, když tak pošli SZ. Boužel štítek tahle serie nemá. Ty se štítkem už jsou prodané.
Artaban001

#34 Příspěvek od Artaban001 »

Na měření trafa doutnavkou se vyprdni. Doutnavková zkoušečka je jen na hledání fáze. Doutnavka Ti bude svítit i na novým trafu, co má vinutí na sobě.
Obě vinutí se chovají jako polepy kondenzátoru a kapacitně se tam přenese síťové napětí, které rozsvítí doutnavku ale velikost kapacitně přenesenýho proudu velmi nízký - způsobuje jen problémy u aplikací, kde se zesiluje nějaký signál. U takových traf se mezi primár a sekundár dává stínící měděný pásek, který nesmí tvořit smyčku. Tento pásek se uzemňuje..
TY to trafo odnes pěkně nějakému známému, co dělá revize, ať Ti jej probrnkne, popřípadně do nějaké firmy co se trafama zabývá, ať Ti jej přezkouší..
Odpovědět

Zpět na „Součástky“