Dacia DUSTER, nejde houkačka.
Moderátor: Moderátoři
Jak rikas, je to takovy tupejsi (nekdo to nazyva "sametovy"
A stejne si myslim, ze i ten obstarozni hydromenicovej automat radi rychleji nez pulka populace klackem
Nejhorsi je, ze se kousek od baraku objevilo na prodej naopak neco velmi sportovniho (a s manualem), a nevim jak dlouho vydrzim nevymenit
Napr. ta tesla je nahore, protoze jich moc neni v provozu - ve finale az tak spolehliva neni, staci googlit "tesla model s common issues" a podobne.
Ta Dacia spolehliva naopak byt muze, diky absenci 99% ruznych "vychytavek" je u ni min potencialnich servisnich zasahu...
Již 9 let kupujeme se ženu nové Dacie a provozujeme s nimi taxislužbu. V roce 2007 nový Dacia Logan MCV, v rce 2011 nový Dacia Logan sedan, v roce 2015 nový Dacia Dokker (mimochodem vyrobený v Africe v tuniském Tangeru).
Mohu jen říci, že bezproblémovější a spolehlivější auto jsem ještě neměl. Mouchy se najdou vždy a jednou z nich je páčka ovládání světel a houkačky. Celkem jsme měnili 3x, z toho dvakrát kvůli houkačce (vždy výrobní vada - vyvléknutý drát z koncovky uvnitř přepínače) a jedenkrát kvůli nespolehlivému vracení/vypínání blinkrů po odbočení.
Pro pochybovače:
MCV dodnes najeto 400 000km při běžné údržbě a kolem 250 000km větší údržba - spojka, tlumiče, zadní brzdové obložení apod. To vše na LPG, motor (1.6 8V) dodnes vůbec nebere olej při intervalu výměny 20 000km.
Sedan dodnes najeto 223 000km, vše na LPG, jen běžná údržba + výměna PP ložiska a ramene v důsledku malé nehody (najetí bokem na balvan). Motor (1.2 16V) je trochu horší, bere cca 1,5l oleje na 10 000km, ale pořád snesitelné a jede jako ďas.
Dokker motor 1.6 8V, dodnes 80 000km, vše na LPG, bez nejmenších problémů. Nepočítám seřízení ventilů po 30 000km, což odflákli ve výrobním závodě.
A jak MCV, tak i Dokker jsou malé stěhováky, nechtějte vědět, co všechno odvezou.
Takže nějaký utržený drátek od houkačky mě opravdu nemůže rozházet
A kutilmile - nelituju tě
Sady polské zn. STAG - italské komponenty a polská elektronika, naprosto bezproblémové. Ze začátku se u MCV po cca 80 000km měnily plynové vstřiky (repase, celkem oprava cca 1.500Kč), v současnosti má Logan s 233 000km vstřiky původní, bez nejmenších problémů. Jinak jen běžná údržba, která se skládá z výměny dvou filtrů cca 1x za 60 000km, cena výměny do 1 000Kč.
Je pravda, že úpravy přímovstřiku jsou O NĚCO dražší, mně osobně víc vadí, že z důvodů ochlazování benzínových vstřiků se zatím musí stále vstřikovat i benzín v poměru cca 5x plyn a 1x benzín.
Sice naše auta jezdí v taxislužbě, najedou cca 45 000km ročně každé, ale mají každé svého řidiče (já mám své, manželka své) a na údržbu zatraceně dbáme, manželka někdy až moc.
Průměrná spotřeba LPG se při městském provozu pohybuje kolem 9l/100km (12 16V), resp. kolem 11l/100km (Dokker). Na dálku Logan sedan kolem 7,5l/100km, Dokker kolem 9l/100km. Po přepočtu na peníze je to pořád levnější, než nafta.
Pokud máš zájem o více informací, napiš, není problém.
Jen doplním pro případné zájemce: Cena přestavby pro běžný čtyřválec do 120HP je dnes kolem 22 000Kč, návratnost při dnešních cenách benzínu a LPG cca 15 000km.
sis2 píše:Dacia ve výsledcích statistik spolehlivosti v Drive Power 2016 zde
Mé zkušenosti to jen potvrzují, viz výše.
rnbw píše:A ked sa nefunkcna hukacka neberie ako problem
Asi by ses divil, jaký je to v taxikařině a v Chebu bez houkačky problém