Závitové očko
Moderátor: Moderátoři
Z 80-tých let mám servisní sadu závitníků pro některou Škodovku, obsahuje pouze závity používané na konkrétním vozidle v rozsahu M4 - M14. Některé závity jsou s jemným stoupáním, některé z běžné řady chybí.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
BOBOBO píše:To jsi měl vyjímku , protože z toho vyplývá , že tam je 7čka a ta se běžně nevyskytovala . Tu používala vlastně jen Boleslav .
Tu vyjímku jsem koupil v bydžově v železářství. Srdce zaplesalo, neb v tom byly M3,5 známý to rozměr ze stavebnic Merkur. Měl jsem matek a šroubků pytel a konečně byly k použití.
2.3 a 2.6 není ani v nedoporučený řadě. Jinak je to norma ČSN 01 4008, ani bych se nedivil, kdyby platila dodnes. Na metrických závitech se toho moc novýho vymyslet nedá.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Nestandardní nástroje můžou být pouze na objednávku - maloobchodní prodejna je jenom pro drobnější prodej. Ale i tak mají docela solidní sortiment a dodávají i pro výrobní firmy.
to danhard: - pouvažujem, dobrý kamarád vždy poradí....
Stefan31