Kde koupit relé na 12V pro spojení 4 drátů?

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#31 Příspěvek od EKKAR »

Hoďte bobek na napadání jeden druhýho - fakt je, že to učunit jde, jen je potřeba k tomu použít určitý postupy, aby nedošlo ke kolizi a případnýmu poškození systémů navzájem ani případným nekorektním vypnutím. Přepínat disky jenom v klidu počítače, když není nabootovanej, nepřepínat je za provozu atd. Jde to ošetřit i hardwarově (například že se použije určitá řídící logika, která zajistí to vyloučení přepnutí za provozu nebo vyloučení možnosti současný funkce dvou nebo vícero disků najednou).
K případnýmu návrhu konkrétního řešení by spíš pomohlo, kdyby janpav přestal dělat Zagorku a blíž objasnil, proč chce přepínat ty disky v jednom PC nebo i popsal jak to má fyzicky uspořádaný na svým "pracovišti" - není to úplně typická věc a navrhnout konkrétní řešení je jednodušší, když jsou jasný i další podrobnosti.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
JiriTom

#32 Příspěvek od JiriTom »

Já jsem nenapadal jeho, ale to, co chce dělat. Dotaz "na co to chce používat" a "jaké kapacity disků" jsem taky položil... :) Odpověď ale nedal...

Jinak: osobně mě připadá, že chce využít staré disky s nějakými daty a nebo - nedejbože - vývoj aplikací a potřebuje k tomu různé systémy.
Celeron

#33 Příspěvek od Celeron »

Mě to tady připadá jak v Kocourkově. Na jeho úvodní dotaz jsem mu doporučil paralelně dvě nejmenší dvojpólový 12V relátka Schrack, co jsou na trhu. Později vyplynulo, že stačí vypínat jen dva ze čtyř drátů. Takže pro každej disk stačí jedno, který se dá pro svoji titěrnost přímo nalepit na napájecí Molex konektror disku. Tak proč tu nadále mlátíte prázdnou slámu? :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
JiriTom

#34 Příspěvek od JiriTom »

To by pak nebylo fórum. Po tvé odpovědi by se to mohlo uzamčít a bylo by to ?
Cowley

#35 Příspěvek od Cowley »

Ano, ted jste na to oba kapli...
Az bude nekdo hledat podle nazvu vlakna, kde sehnat 12V rele na propojeni 4 dratu, dozvi se neco o kapacite disku :)
JiriTom

#36 Příspěvek od JiriTom »

Kápl jsi na to ty: už ten název tématu je špatný... :)
Neodpovídá tomu, na co se potom ptal...
PC-maniak

#37 Příspěvek od PC-maniak »

8O pokud to hodlas prepinat za chodu tak SUPER navod jak znicit disky :roll: :evil:

pritom staci jen SW cesta a disky drzet pekne v bezpeci :roll:
Tomáš
MetalGod

#38 Příspěvek od MetalGod »

Tak jistě ví, že disky může takhle odpojovat buďto jen ve vypnutým stavu, nebo až po tom, co 1) zapíše cache na disk(y) (u Linuxu [L-Alt] + [PrtScr] + [S]), 2) zakáže u něj/nich zápis (u Linuxu [L-Alt] + [PrtScr] + [U]) a volitelně 3) softwarově ho/je odpojí. Až pak může odpojit napájení, samozřejmě ale za podmínky, že na disku není aktuálně běžící systém. Připojování ale spešl procedůru nežádá. Jinak jen ve vypnutým stavu (nikoliv v žádným z režimů spánku).
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
teufel

#39 Příspěvek od teufel »

Co třeba tohle - funguje roky...
Přílohy
spínač disku_PE_10-2009_s23(malý).jpg
(281.84 KiB) Staženo 113 x
Victronix

#40 Příspěvek od Victronix »

Já si taky myslím, že je to hovadina.
Ale pokud tuto variantu, tak bych spíš volil bistabilní relé a nebo přímo přepínač a nebýt líný si k němu zajít. Při normálním relé nastane nějaký vachl na napájení cívky a je to.
Hledám ideální řešení...
Odpovědět

Zpět na „Součástky“