Radiant Systems P845F003

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
lesana87

#31 Příspěvek od lesana87 »

Aha, ono se do Setupu leze až po té druhé modré obrazovce, já se furt snažila na začátku. :oops: Dík.

Hmm, tak to stejně žádnej disk nedetekuje, je to rozbitý. :(
lesana87

#32 Příspěvek od lesana87 »

Po delší době jsem se vrátila k tomu Radiantu. Napadlo mě, jestli třeba na PCI nechybí úplně +5V, pak by ty IDE disky na řadiči asi nefungovaly. Je tam ale +5V a dokonce i +/-12V. Když ten řadič dám do jiného PC, disk najde. Když ho dám do Radiantu bez disku, dlouho točí lomítkem a pak napíše, že nic nenašel. Když připojím disk, točí lomítkem jen chvilku a je slyšet přístup na disk. Nicméně i pak napíše, že nic nedetekoval. Když ale nabootuju z CD linux, normálně disk najde na ATA3.00 nebo ATA4.00, podle toho, na který kanál ho pověsím. Když ho ale nenajde BIOS, tak z něj nenabootuju. :( S něčím se ten BIOS řadiče asi hádá, ale nepřišla jsem na to, s čím, zkoušela jsem v Setupu povypínat kde co a nic. :(

Edit: Zvláštní je, že na jiné desce se ten řadič detekuje až po možnosti vstupu do Setupu, na Radiantu před vstupem do Setupu. Možná s tím nějak ta nefunkčnost souvisí, že je nějaká oblast paměti, kam ten řadič chce zapsat, ještě nepřístupná.
rnbw

#33 Příspěvek od rnbw »

Ak to v Linuxe korektne funguje aj s IRQ (zvysuju sa cisla v /proc/interrupts), tak to bude asi naozaj problem kompatibility BIOSov.
Este mi zostal posledny Radiant, len musim pohladat, ci mam nejake PCI IDE radice.

P.S. Moderne IDE radice pouzivaju 3,3V, samozrejme su 5V-tolerantne. Bolo to dost davno, ked som sa nad tym divil (bola to tusim nejaka doska so Socketom 7).
lesana87

#34 Příspěvek od lesana87 »

Zkouším to s Promise Ultra133 TX2, jiný univerzální PCI nemám.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“