IGBT tranzistory FGA25N120

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sis2

#31 Příspěvek od sis2 »

to eleferner - su doma, času spousta, tak jsem doplnil k 1M odporu ještě LED, co svítila už při 1 mA a otestoval...
pak jsem vyměnil 1M odpor za 300k (2x 150k) a druhou LED začínající slušně svítit při 3 mA a otestoval znova.
Jistě, přesnější by bylo zařadit mA-metr, ale nechtěl jsem rozdělávat přípravek s konektorem pro vkládání tranzistorů, indikace LED-kama pro orientační kontrolu stačí.
Výsledky jsou v tabulce - je zajímavé, že při větším proudu jsou zjištěné hodnoty vesměs nižší.
Ty IGBT zázraky z Ali či odkud byly, ty jsem při 1 a 3 mA porovnat nemohl, vrátil jsem je majiteli. Čekám, jaký ohlásí výsledek reklamace.
... pro testování součástek k daným účelům je tohle asi dostatečné...
Přílohy
Test1.pdf
(22.15 KiB) Staženo 240 x
eleferner

#32 Příspěvek od eleferner »

Diky za to, je to zajimave. Nejvic mne zaujal FQA9N90 ktery neprosel - dle datasheetu by jim pri 900 V melo tect max. 10 uA, ale tady tece minimalne o dva rady vice. Pritom stejny typ z prvniho radku tabulky prosel s velkou rezervou. Ten zbytkovy proud se starnutim/zatezovanim polovodicu zvysuje? Jak dlouho byly oba kusy provozovane?
sis2

#33 Příspěvek od sis2 »

Ten co neprošel, je z asi 7 let starého zdroje Dell (made in PRC, jako všecko dnešní), zatímco ty v deaktivátoru EAS, vyráběné v Malajsii, byly 20 let v provozu na Tesku a pak bylo zařízení vyhozeno jako "zastaralé" :D
Nicméně, i když ve zdroji Dell odešel řídící obvod, tak 9N90 to přežil.
eleferner

#34 Příspěvek od eleferner »

Dalo by se ze znaceni vycist, v jake fabrice byly ty FQA9N90 vyrobene? Neprekvapilo by mne, kdyby ten starsi byl z echt americkeho fabu a ten novejsi z Malajsie nebo CR. Tedy pokud to nejsou rovnou cinske kopie. Tady se daji na strane 18 najit kody Onsemi fabu, ale bohuzel ten dokument je 20 let stary a nic novejsiho nemuzu sehnat:

https://archive.eetasia.com/www.eetasia ... S=DOWNLOAD

To taky znamena, ze v nem nejsou kody pro Roznovsky fab a jine novejsi akvizice.
sis2

#35 Příspěvek od sis2 »

Starší mají kód DQ nebo AY a novější BO. DQ je Malajsie, AY a BO tam nejsou. Ale proč zkoumat kde co bylo před x lety vyrobeno?
sis2

#36 Příspěvek od sis2 »

Dostal jsem zprávu, že z Ali vrátili platbu a to bez vrácení zboží.
Tak aspoň tohle funguje, i když od zaplacení do vrácení odhaduju tak dva měsíce.
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“