Výber jazdenky

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TAKJAN

#331 Příspěvek od TAKJAN »

Jaká kontrola každý rok? To je teorie. Vozit u sebe nic takového nemusíš. A na emisích mi kámoš vždy napíše kontrolu automaticky. Hlavně nesmí být propadlá nádrž.
Duvsan

#332 Příspěvek od Duvsan »

Každopádne ja plyn neriešim.

Nechcem s tým jazdiť v zime po horách. Inak mám za to, že kvadro doplnené uzáverou diferenciálu môže zastaviť až závej hlboký tak, že zostane visieť na podvozku. Inak nevidím dôvod, prečo by sa nevyhrabal. Mne ale ide len o to, aby som na kraji cesty nezostal s tým, že jedno koleso stojí a druhé hrabe a sneh je vyše členkov. To naštve.
PixelOrgy

#333 Příspěvek od PixelOrgy »

to se pletes, staci si pod sebou "ujezdit" snih do hladka, a koncis i s 4x4. Je to presne jak pise EKKAR, mezi volantem a sedackou. Na druhou stranu, s tim ESP je to proste pohodlnejsi, nemusis davat az tak strasne bacha na plyn, zvlast treba se zadokolkou. Na manualni uzaveru u beznyho osobaku spis zapomen, to bys musel jit do offu

Me treba toceni volantem celkem bavi, za jizdy se tomu venuju, a zatim (klepu na drevo :-) ) me za 12 let nepotkal ani ten jarek, i kdyz parkrat to prijemny fakt nebylo (aquaplanning, bahno v zatacce, moc rychle do zatacky apod), vzdycky se to nejak vychytalo..

EDIT; ta stara A3 je celkem prijemny auto, vzadu sice nic moc misto, ale jestl ijezdis hlavne sam, tak je to opravdu o tridy vys, nez fabka, odhlucnenim, zpracovanim... kdybys sehnal 1.8T tak to i moc pekne jede. Podvozek stiha, nic neodskakuje...
EKKAR

#334 Příspěvek od EKKAR »

Když se to aspoň trošku umí a nejseš připosranej hned z každýho malýho podklouznutí kol, tak žádný další berličky nepotřebuješ. Naopak, s nima skončíš mnohem dřív, protože ty jsou právě vymejšlený pro ty, co uměj jen bezmyšlenkovitě kroutit volantem a hluše dupat na plyn - a ve chvíli, kdy už je opravdu potřeba ne kola přibržďovat, ale naopak je nechat cíleně a s citem prokluzovat, což zkušenej řidič umí, tak elektronika rozsvítí kontrolku a řekne "končím". V horším případě tě opustí v kritickým momentě bez sebemenšího varování, protože dokud funguje, tak krom kontrolky nic nepoznáš - a pak jseš naráz v prdeli ...

Je na to jediná rada - jezdit, jezdit a zas jezdit. Ve dne, v noci, v létě i ve vánici. FURT ... zkušenosti jinak získat nejdou ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Duvsan

#335 Příspěvek od Duvsan »

Neviem, či si rozumieme. Keď kolesá preklzujú, ale sú na tom približne rovnako, hrabeš, ale ideš. Čo v prípade, keď je pod snehom nerovný terén a ty s jedným kolesom zapadneš medzi hrby a to druhé beznádejne točí? Pomaly to nešlo, tak som pridal a tiež nešlo, blato som mal až na streche. A ťahal ma odhrňovač. Domov som prišiel o hodinu a pol neskôr, než som mal. Z príchodu som kopol deci (alebo možno trištvrte deci), pod sprchu a ešte jeden. A že som ledva prehrabal cez most do dvora už bola bodka.
TAKJAN

#336 Příspěvek od TAKJAN »

Prostě čtyřkolka vždy zapadne o dost dál než dvoukolka a komplikovaněji se shání vyproštění.
EKKAR

#337 Příspěvek od EKKAR »

Duvsan píše:Neviem, či si rozumieme. Keď kolesá preklzujú, ale sú na tom približne rovnako, hrabeš, ale ideš. Čo v prípade, keď je pod snehom nerovný terén a ty s jedným kolesom zapadneš medzi hrby a to druhé beznádejne točí? Pomaly to nešlo, tak som pridal a tiež nešlo, blato som mal až na streche. A ťahal ma odhrňovač. Domov som prišiel o hodinu a pol neskôr, než som mal. Z príchodu som kopol deci (alebo možno trištvrte deci), pod sprchu a ešte jeden. A že som ledva prehrabal cez most do dvora už bola bodka.
Tak to taky nesmíš bydlet někde na kotáru, kam se i v létě musíte hrabat lakatošem. Pro jízdu automobilem se předpokládá aspoň nějakej druh cesty, ne voranice.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Duvsan

#338 Příspěvek od Duvsan »

Cesta je v pohode. Problém bol zasnežený trávnik pri ohrade fabriky, pretože parkovisko bolo plné. A miesto, ktoré som vybral ako stojisko. Mal som ísť ďalej. A ten most som pravda dodatočne odhádzal.
rnbw

#339 Příspěvek od rnbw »

Kup si vrece piesku - ked zapadnes, tak trochu podsyp...
Duvsan

#340 Příspěvek od Duvsan »

Nie radšej makadam, keď už? Alebo drevenú latu.
danhard

#341 Příspěvek od danhard »

Já když jsem uvízl s ojetejma letňákama, tak jsem měl v kufru starý pásy z eMBéčka, který jsem používal při stěhování.
Tak jsem je jednou provlíknul zkroucený na předních kolech a dotáhnul na uzel.
EKKAR

#342 Příspěvek od EKKAR »

Vozíval jsem v kufru starý textilní pásy, kterýma jsou svazovaný balíky trubek a profilů při dodávce do Kolbenky - ale protože jsem to posledních 5 roků vůbec nepotřeboval, vloni jsem to vyhodil - jak jsem zjistil, byly od navlhnutí už plesnivý (měl jsem je v igelitovým pytli) a asi mají nějakou "ekologickou" úpravu, protože se doslova rozpadaly na cucky. Ale na formanu jsem podobný pomůcky využil vícekrát a bylo to lepší než řetězy, určitě to bylo měkčí a tolik to netřískalo když se najelo na holej asfalt ...
Duvsan

#343 Příspěvek od Duvsan »

Táto Fábia tu stále visí. Nemala byť už preč?
TAKJAN

#344 Příspěvek od TAKJAN »

Včera jsem byl se synem pro autíčko pro jeho přítelkyni. Bylo to rychlá koupě. Synovec (a my všichni) se známe s technikem stk. Její staré auto taktak prošlo. Po něm šel právě zmiňovaný druhý vehikl, který byl přivezen na zařízení technické. Technik prohlásil, že to první je vrak vůči tomu druhému, to je v pohodě, bez koroze, dobrý stav. Pohovor s majitelem druhého (dokonce toho kluka zná), jeho žena s ním stejně moc nejezdí . Auto hned koupeno bez nějakého velkého bádání. Jsou to teda prckové, opel/ renault. Starý se poladí a za pár šupů prodá, má čerstvou technickou.
Duvsan

#345 Příspěvek od Duvsan »

Je libo Renault? Alebo tu.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“