Tak jste mně navnadili, že jsem to dnes ráno už nevydržel a vyrazil jsem na obhlídku rajonu.
Sice až v 7.30 (to už chodí většina houbařů z lesa), ale jak píšu, hlavně mně tam hnala zvědavost. Byl jsem tam totiž na "obhlídce" taky 2 dny před vánocema 2015 (22.12.) - houby žádné (sice jsem jednoho praváka tehdy našel, ale už se rozpadal - k sebrání byl "zralý" tak 3 týdny předtím), zato jsem "našel" 2 skládky klád a Lakatoše i s traktorem, zaparkované "v mé lokalitě". Podhoubí už bylo zničené - koncem listopadu byly asi 3 mrazivější dny.
Celou zimu mně ale vrtalo v hlavě, kam až s těžbou došli. Tak na "jednom mém nalezišti" je už jenom mýtina a vysázené borovice (předtím to byl smrkový les). To je vpravo od cesty - vlevo se sice netěžilo, ale haldy vrchů a větví jsou natahány tam, na "mém 2. nalezišti".
Takže, čím jsem starší, tak abych chodil zase ještě výše a hledal "nová naleziště"!
V PO byly v Čechách bouřky a přívalové deště i s kroupami. Dnes prý zase.
U nás v UT jen takový "zahradnický" - pršelo jen asi hoďku. Pod některými trsy brambor sucho.
A v lese sucho! Jak mají z tohoto růst houby? Sice jsem úplně s prázdnou nepřijel, ale nebylo toho ani na talíř. Později sem přidám foto.
Koneckonců, pro začátek aspoň něco.
Konečně i to foto: