stasek: To dáme za přispění vyspělých kolegů dohromady, neboj.
S těmito zdroji jsem si hrál asi před 8 lety a všechno jsem už zapomněl. Takže mě opravte a doplňte. Podle mě změnou střídy(zatěžovatele) se dá zvednout napětí tak asi maximálně na dvojnásobek, tj. asi 10V z větve +5V. Dalo by se udělat i 20V, ale musel by se použít můstkový usměrňovač a to je velký mechanický zásah do konstrukce.
Zvednout napětí na +7,5V by tedy mělo jít celkem snadno pouhou změnou zpětné vazby - to jsou ty odpory, co ti bylo divné, že tam mají dva paralelně (R60, R60a). Ale předtím je nutno vyřadit některé ochrany . Tady si nejsem příliš jistý.
Není mi jasná funkce shluku součástek vpravo dole kolem Q10, Q11, Q12, což je hlídání, že na každé větvi je správné napětí. Tento obvod je pro napájení vrtačky zbytečný a je nutno ho vyřadit, protože po očesání zůstane jen jedna napěťová úroveň. Celý tento chumel vede přes diodu D27 do vývodu č.4 IO. Zřejmě by to chtělo odpojit diodu D27.
Potom už bude následovat postupné vystříhávání součástek(usměrňovací diody na sekundáru trafa a současná kontrola po každém zásahu, jestli to ještě funguje a nekouří to! A nakonec změna zpětné vazby a nastavení +7,5V.
Na výstupu nesmí být pochopitelně elyt např. jen na 6,3V!
Popis funkce jednotlivých obvodů je tady:
http://www.pavouk.org/hw/atxps.html Růžovo schéma obletělo celý svět a objevuje se na všech možných fórech.