Duvsan píše:EKKAR píše:Tady:EKKAR dne 2012-09-30, 18:36:21 píše:Musel bys doplnit přepínač, pro desulfataci obejít Graetz a zapojit dvě diody antiparalelně s těma járofkama.
Preto som sa na to spýtal znovu. U mostíka (100Hz) je tiež nabíjanie a v medzerách vybíjanie (žiarovka). Je nutné použiť iba jednu diódu?Duvsan píše:Desulfátor s mojou úpravou, tedy Ekkarov systém doplnený vyvažovacím mostíkom, pripojený k aku v aute, splnil by svoje, alebo je nutné aku z auta vybrať, vybiť a pri desulfátovaní nabíjať? Ď
Desulfatácia PB Akku
Moderátor: Moderátoři
No nič, podľa všetkého zbuchnem "jednodiódu" doplnenú o ten vyvažovací bočník a bude. Mám na výber adaptér kedysi pre anténu MMDS (18V/0,8A), trafo z Merkura a z Junosta. Niečo vyberiem.
Tak dík za príspevky.
- Přílohy
-
des1.jpg- (291.2 KiB) Staženo 95 x
Vhodné malé relé je třeba toto, mám je z repasovaných desek
- Přílohy
-
Re ERNI.jpg- (270.8 KiB) Staženo 85 x
Mně se vůbec, ale vůbec nelíbí, že neuděláš mezi dvojtečkou a vlastní URL adresou (a nejen Ty) aspoň DVĚ MEZERY a stejně tak i za URL adresou, aby si to zdroják fóra mohl přechroustat a udělat z odkazu "klikací" řádeček.TAKJAN píše:Trochu profi:http://shop.conrad.cz/aktivator-baterii-12-v-24v.k201981
Co si o tom myslíte? Ty impulsy na vnitřním odporu AKU přece musí dělat špičky. A ten odběr se mi také nelíbí..
Přitom stačí tak málo: MEZEREA MEZERA http://shop.conrad.cz/aktivator-baterii ... 4v.k201981 MEZERA MEZERA a teprve nějaký další znaky...
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Chtel bych zprovoznit baterii, ktera byla pouzita v aute jeden rok a po 2x uplnem vybiti radiem(majitel zapomel vypnout radio) vymenena. S baterii uz pak neslo startovat ani po nabiti. Baterie pak lezela 2 roky vybita ve skladu...
Jedna se 12V baterii s kapacitou 60Ah. Trafo mohu pouzit z routeru, naprazdno dava 14,2V stridavych a 1Amper.
Mockrat dekuji za odpoved.
edit: D1 KY710, D2 noname 3A, zarovka 24V 5W sufit.
- tomasjedno