Mikropájka ERS50
Moderátor: Moderátoři
https://row.sk/inEzB
Na tomto mieste predtým stála malá nemocnica, kde mi v roku 1959 vybrali krčné aj nosné mandle...
Ještě mě napadlo že se ještě vyráběli za totáče /vylepšené/zmodernizované ERS 50 s LCD displejem pro měření teploty ,nedávno jsem na to kdesi b bazošu narazil a docela mě to překvapilo.Nemyslím tu ERSP50 ale ještě jinou a jinak vypadající.
Jednu osadenú dosku s displejom z ERS502 mám tiež, nikdy nebola použitá, je to ešte vývojový kus. Počas skladovania bola poškodená myšami, porušili svitkové kondenzátory. Tyristor je kovový, KT110. Konektor pre pájkovacie pero je pre mňa neznámy a nemám protikus. Nepodarilo sa mi zohnať kryty, túto spájkovačku už u nás neskladali, TESLA Liptovský Hrádok to preniesla niekde inde, ale tí, čo pracovali v TESLE Peserany, mali naďalej obmedzený prístup aj k montáži tých pár kusov ERS502, ktoré ešte vznikli. Ale už ich bolo u nás oveľa menej.
Jak se ale ted v koronavirové situaci ukazuje ,vrátilo se to nyní jako bumerang zpět a to v plné síle a názorně se ukazuje že není dobré být závislý byt na velkou průmyslovou velmoc kde jde o životy lidí ,nedostatek roušek a dalších pomůcek důležitých k ochraně lidí na celém světě pak kolabuje protože ani čína nedokázala jak se ukázalo uspokojivě poslat tento materiál všude a hlavně hned.
Ale to už je na jiné téma snad mi to admin tady odpostí ale nedalo mě to to sem vlepit .
https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/ ... enstvi_vse
EDIT: teď jsem dočetl celé vlákno a zkusím doplnit kondík s odporem na tyristor, případně zkusím použít triak. Je možné že tyristor ač byl nový nemá parametry které má mít a proto po zahřátí se nerozpíná.
EDIT2: kondík s odporem nepomohl, zkusil jsem ještě další tyristor KT206 který jsem měl doma a chovalo se to stejně, po zahřátí chladiče přestane regulovat. Nakonec jsem zkusil triak KT207/600 jak tu někdo výše psal a funguje to!! Ztratilo se i to kmítání mezi topí netopí. Triak má stejné zapojení vývodů jako KT206 takže je plně zaměnitelný. Teď na 300°C to asi 5sec topí a 12 sec netopí. Hystereze úplně minimální.