Kytarový piezokrystalový a cívkový snímač do jednoho vstupu
Moderátor: Moderátoři
(a impedanci tam řeší tranzistor na vstupu)
Je to asi jako by jsi chtěl nějak vylepšovat původní fuzz face, některé efekty mají prostě už své a pro jejich původní verze nelze nic vylepšit
Něco jiného je to třeba u delaye, tam má smysl řešit oz kvůli nějakému šumu apod. ale tady vážně ne.
jinak ano, na ten piezo vzít něco s fet vstupem jak je ve schematu
já předpokládám že nejdříve přijde nadšení z toho že to vůbec funguje a pak započne přehazování oz v paticích, to už musí patřit k věci : )
A také ten nostalgický styl zvuku je žádoucí třeba pro stejný zvuk revival kapel z osmdesátých let, tam to patří
Moje poznámka ke starým operákům v tom odkazu na efekt, mnou nebyla přesně vyjádřena. Měl jsem na mysli jejich použití v obvodech, které nevyrábí žádný efekt, ale jejich primárním určením je pravdivé zesílení zvuku. Tam byla ta druhá půlka 4558 použita v horní prostřední části schématu jako TONE/VOLUME zesilovač. Tak tam bych viděl raději kvalitní operák, co si nebude moc "vymýšlet a prznit procházející zvuk". Ale třeba autoři chtěli i po tomto stupni přidání nějakého zkreslení
Čas od času mi donesou známí muzikanti něco na opravu. A někdy se při zkoušení opraveného přístroje zarazí a kroutí hlavou s poznámkou:
- Ty jsi mi tam přidal výkon na dvounásobek ... (to bylo kombo s elektronkami na konci).
- Má to o hodně lepší zvuk ... (také kombo, tentokrát komplet polovodičové).
Takže někdy se nechá i vylepšovat
Vašek
a napájecí konektor odpojí plus baterky když se vsune do konektoru externí zdroj 9V
jednoduše si smaž baterku v obrázku i ten power konektor, co je před D8 vlevo, tě nazjímá jako
baterka či jiný zdroj je pořád mezi +9V a zem
A Ferdislave, docela dobrý hodnoty součástek, nemyslíš?
47F, 100F, to jsou kondy jako barel, čoveče, kam to v tom distoršnu schováváš? To ten efekt vozíš na hraní na kolečku? Doporučuju - kup si motučko, nenadřeš se s tím tolik ...
A kutilmile - nelituju tě
jinak na hudbu je zvukově lahodnější pasivní korekce typu fender třeba, ale stejně tam musíš použít nějaký OZ nebo TR pro zesílení, bo ten obvod má veliký útlum..
Ekkare, já to nekreslil hele, ale myslím že každý kdo ví co je kondenzátor, pozná že tam chybý něco v označení a co to je : )
Podařilo se mi s těmi operáky sladit ty magnetodynamické snímače s piezokrystalovým.
Budu tedy muset přidat další spotřebič, nebo se na to vykašlat a přizpůsobit zvuk na zesilovači.
Teď jsem dostal nabídku na malý zesilovač s rozsáhlým ekvalizérem, ale se vstupy pro mikrofony tedy s citlivostí v řádu mV. Dá se do toho nějak připojit kytara? Nebo se tomu raději vyhnout?
A kutilmile - nelituju tě