Vodní katastrofa

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DukeNuke

#46 Příspěvek od DukeNuke »

A nestačila by ve studni nad nominální hladinou obyčejná kalovka s plovákem zapojená nafurt?
A jinak tady ani kapka. Dusno jak v prádelně a abych jel zejtra zalívat rajčata...
Celeron

#47 Příspěvek od Celeron »

Když začne studna valit přes, tak mám odzkoušíno, že bezplovákový čerpadlo se spínacím vodoznakem 7000l/hod nestíhá. Ta studna je velmi vydatná, ale jen 2,5 m hluboká pod podlahou sklepa. Sklep je asi 180 cm pod terénem. A naše čtvrť je na dně bývalýho hliňáku cihelny, kde vybrali 2-3 m hlíny. Takže skutečná hloubka je cca 7m. Studna prochází skrz jílovou vrstvu do pod ní zvodněnýho štěrkopísku. Když jsme ji čistili, tak velký kalovce na C hadici trvalo 25 minut, než jsme ji úplně vyčerpali. Bohužel, pitná není, moc minerálů.
Prostě se musí nechat ať si těch 10-20 cm vody do sklepa vyleje a až to za 2-3 dny klesne, tak vyčerpat. Podle 280 let starý mapy tady bylo pár desítek metrů daleko koryto potoka a znalci tvrdí, že pokud se zasype, voda se přesune do podzemí a stále tam teče.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#48 Příspěvek od EKKAR »

Musel bys někde kus od baráku vybagrovat "rejhu" hlubší než je podlaha tvýho sklepa, vysypat ji středně hrubým až hrubým štěrkem ohraničeným štětem = kamenama velkýma 20-30cm a svedenou do jímky, odkud by se čerpalo. Prostě bys tu vodu, která se k tobě pod sklep stahuje z celýho okolí pod tím jílovým "deštníkem" a studnou vyráží nad něj musel stáhnout níž a odvést jinam, než je tvůj barák ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Celeron

#49 Příspěvek od Celeron »

To by bylo Karle ekonomicky neřešitelný. Sice vím směr odkud natýká ale to čerpadlo by běželo nejspíš furt. Ze směru toku je asi 40 m daleko velkoprůměr 14m studna na zalejvání fotbalovýho hřiště. Teď v létě zalejvaj immerwähren na 4 až 8 velkejch vyjížděcích automat rozprašovačů a stejně to s hladinou u mě nic nedělá. Správce hřiště mi říkal, že se mu ještě nikdy nepovedlo těch 5 metrů vody, co v tý studni má stáhnout o víc než 2 metry.
Jirka

Celeron

#50 Příspěvek od Celeron »

Tak vodní katastrofy pokračují. Dopoledne jsem ve sklepě všecko z podlahy dal na cihly, kdyby zase po přívalákach se kterejma vyhrožují, přetekla studna.
Večer koukám, na desce kuchyňský linky louže vody. Tak to utřu a za hodinu to samý. Koukám a fest kape dřezová baterie pod převlečnou matkou na studený. Začalo to z hodiny na hodinu.
Vzal jsem klíč, že to dotáhnu a pravej opak, začalo to týct čurkem. Tak jsem zavřel a vypustil vodu, odmontoval baterii, vyčistil ji nějakýn kamenožroutem, dal nový těsnění se sejtkem a vše smontoval zpět. Vše je OK ale na tom starým gumovým těsnění jsem nenašel žádnou vadu. Měnil jsem ho naposled před čtyřma rokama při malování .
Kurňa ta voda dokáže věci. Minule vystřelená hřídelka roháčku pod umyvadlem, nyní prostřelený těsnění. Zcela vážně přemejšlím nad tím, udělat centrální zavírání městský a svý vody jako soused, kterýmu přes dovolenou proteklo barákem několik kubíků vody.
Stačí pár hodin nebýt doma a škody, že se člověk nestačí divit.
Jirka

DukeNuke

#51 Příspěvek od DukeNuke »

Je to tak tejden, co mi praskla hadice od dabljů sí. Vyplavenej byt a sousedi pode mnou. Naštěstí jsem pojištěnej.
dracekvo

#52 Příspěvek od dracekvo »

Celeron: ty nemáš hlavní uzávěr vody?

No já vodu doma zavírám i jen na víkend. Stát se může cokoliv.
A taky schazuju jističe kromě toho na lednici.
Celeron

#53 Příspěvek od Celeron »

Mám, ale ve vodoměrový šachtě. Kdo tam má mezi ty pavouky furt lízt. Proto přemejšlím o "podružným" elektrickým ventilu. Jde to jen do baterie v kuchyni, protože na konzumaci má moje voda moc minerálů a železa.
U vodárny na mý vodě vypnutí jističe nepomůže, kotel vodárny má 100 litrů a 50 litrů z něj vyteče než ztratí tlak. Je to kotel bez membrány, vzduch je přímo nad hladinou vody.
Jirka

Celeron

#54 Příspěvek od Celeron »

Tak se snažím dát dohromady strop, ke je mapa od vyplavení kvůli prasklýmu roháčku o patro výše. Je to flek 90 x 50 cm několika odstínů hnědý. Podotýkám, že za půl roku od katastrofy popsaný zde ve vlákně je to zcela suchý.
Co šlo, jsem oškrábal, pak ošmirgloval, drobnou prasklinu zasádroval a sádru rozšmidlal mokrým štětcem do hladka. Vystříkal jsem to klasickým Savem, funguje prý jako bělidlo ale skoro žádný efekt. No a teď už na tom mám jednu vrstvu bílýho HETu. Pofoukal jsem flek horkovzduchem, abych zrychlil schnutí. Bohužel, jedna vrstva to nezakryla, bude jich muset být více. Přesně takhle to dělal před časem malíř pokojů na jiným místě, několik nátěrů fleku a mezi tím sušil horkovzduchem. Nic tam po něm není vidět.
Jen mě vrtá hlavou, jestli to natíral jenom klasickou malířskou barvou, nebo měl nějakou spejšl mezivrstvu aby se nepropustně oddělila ta špinavá vrstva od dalších nátěrů.
Nemáte s tím někdo zkušenost? Praktickou, teorie je mi na dvě věci.
Jirka

tomasjedno

#55 Příspěvek od tomasjedno »

Já na to používám akrylovou fasádní barvu.
Celeron

#56 Příspěvek od Celeron »

Ten HET Mikral je akrylátovej.
Jirka

ransom

#57 Příspěvek od ransom »

Pro jednou se asi nic nestane, ale Savo je hodně špatnej nápad. Zdivo zasolí a to pak bude natahovat vodu z luftu.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Celeron

#58 Příspěvek od Celeron »

Sakra, už tam mám 3 vrstvy a stále to je trochu vidět. Po sral jsem to, před chvílí mě volal kámoš, že na to použil jako první vrstvu jakejsi Flekostop. Odzkoušel to na prosáklý černý mastný vodě, co mu vytekla ve švu prorezlý trubky starýho litinovýho ústředního topení a suprovej efekt. Už jedna vrstva klasický malířský bílý to překryla. Člověk se musí učit do smrti smrťoucký. :oops:
Jirka

tomasjedno

#59 Příspěvek od tomasjedno »

Celeron píše:Ten HET Mikral je akrylátovej.
Taky té fasádní barvy musím dát víc vrstev (cca 3) a každou nechat dobře zaschnout, jinak si to nová vrstva natáhne z té předchozí.
Celeron

#60 Příspěvek od Celeron »

ransom píše:Pro jednou se asi nic nestane, ale Savo je hodně špatnej nápad. Zdivo zasolí a to pak bude natahovat vodu z luftu.
A odkuď, když je na tom vodovzdornej akrylát?
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“