po výměně baterie auto nestartuje

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
JiriTom

#46 Příspěvek od JiriTom »

Podle toho AI jsi to nezkoušel ?
Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo. Dezolát má ve všem jasno, nikdy nepochybuje...
rnbw

#47 Příspěvek od rnbw »

Vstrekovanie asi nepojde. Keby tam bol aj benzin aj iskra, tak to musi nieco robit. Vzduch a kompresia tam snad je :D
BOBOBO

#48 Příspěvek od BOBOBO »

Nějak mi to nevzalo příspěvek . Před rnbv jsem napsal , že měření tlaku v trubkách je na dvě věci .
sr71

#49 Příspěvek od sr71 »

JiriTom píše:Podle toho AI jsi to nezkoušel ?
zkoušel, ale ničemu to nepomohlo (to si myslím může pomoct když je problém s imobilizerem)
sr71

#50 Příspěvek od sr71 »

BOBOBO píše:Nějak mi to nevzalo příspěvek . Před rnbv jsem napsal , že měření tlaku v trubkách je na dvě věci .
proč?
BOBOBO

#51 Příspěvek od BOBOBO »

Že tuto otázku nemíníš vážně ??
To je stejný jako s kunou . Problém se řeší . A když ho CHCI vyřešit , tak ho vyřeším 100%ně . Jinak je to hra na řešení problému , problém ZATÍM nenastal .
sr71

#52 Příspěvek od sr71 »

Tak po tom všem co jsem zkoušel a testoval na nestartujícím autě, jsem se rozhodl že auto odtáhneme na laně na soukromý oplocený pozemek kde je vhodnější zázemí pro další pokusy (doteď vše probíhalo na veřejném parkovišti). Během tohoto přesunu jsem zkusil zařadit 4-ku a se zapnutým zapalováním mortor okamžitě chytl, dál normálně běžel, takže jsem dojel tak kam jsem potřeboval, tam mototor zhasl a znovu bez problémů nastartoval.
Nechápu to, zajímalo by mě nějaké technické vysvětlení, proč při roztáčení startérem nechtěl ani náznakem při desítkách pokusů nastartovat, zatímco při roztažení chytl hned a zatím se zdá že najednou zas funguje normálně.
EKKAR

#53 Příspěvek od EKKAR »

Řídící jednotka hlídá minimální otáčky při startu - prostě mezi dvěma impulzama z čidla polohy kliky musí uplynout nějakej čas a pokud je delší než nějaká předem daná hodnota, program usoudí, že se motor protáčí moc pomalu. Netuším jak, ale mohlo dojít při pokusuech o start startérem k chybnýmu změření tý doby, zatímco když jsi zkoušel start "přes kvalt" na špagátě, ty otáčky byly o fous vyšší než při točení startérem - a ŘJ usoudila, "jo, tohle pude" - a nechala motor normálně blafnout.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Ivan_01

#54 Příspěvek od Ivan_01 »

sr71 píše:zajímalo by mě nějaké technické vysvětlení
je to Opel :)
sr71

#55 Příspěvek od sr71 »

EKKAR píše:...ty otáčky byly o fous vyšší než při točení startérem...
nojo, ale to nevysvětluje, že poté co to jednou chytlo roztažením, už to nastartuje nahned i normálně startérem
HF_Tech

#56 Příspěvek od HF_Tech »

Tohle je celkem "normální" vlastnost u Fóbie II. Ve velkých mrazech odmítne startovat, počká se až teplota vyleze nad 0°C nebo se na hodinku odtáhne někam do vyhřáté garáže a zase jede :)
EKKAR

#57 Příspěvek od EKKAR »

sr71 píše:
EKKAR píše:...ty otáčky byly o fous vyšší než při točení startérem...
nojo, ale to nevysvětluje, že poté co to jednou chytlo roztažením, už to nastartuje nahned i normálně startérem
Říká se tomu "Adaptivní hodnoty" a nuluje se to vždycky odpojením baterky ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
dvorak

#58 Příspěvek od dvorak »

Podobný problém jsem měl před časem s Kadetem (C16NZ) - také najednou nechtěl nastartovat, zpravidla to dělal "teplý motor". Po vychladnutí naskočil. Dělal to zapalovací modul. Háčko modul nemá,
viděl bych problém s indukční cívkou, resp. zapalovací lištou, prostě slabá jiskra...
HF_Tech

#59 Příspěvek od HF_Tech »

Ještě by to mohla být úplná opičárna. Čidlo teploty chladící kapaliny. Spousta aut má v jednom pouzdru 2 čidla. Jedno posílá údaj na palubku a druhé do řídící jednotky, kde to štěluje množství paliva a kdovíco. Když se rozhasí to do řídící jednotky, tak to dělá právě takové brikule při startování.
Čidlo stojí pár šupů a pro vyzkoušení ho stačí přepojit a nechat vedle. Pokud auto nastartuje, tak se teprve přehodí samotné čidlo do potrubí.
EKKAR

#60 Příspěvek od EKKAR »

HF_Tech píše:Tohle je celkem "normální" vlastnost u Fóbie II. Ve velkých mrazech odmítne startovat, počká se až teplota vyleze nad 0°C nebo se na hodinku odtáhne někam do vyhřáté garáže a zase jede :)
Zajímavý - mám rooma 12/2007 1,4 16V BXW (půlka techniky "darovaná" pro fábuli) a krátkou FII 02/2008 1,2 BZG. Toho rooma mám od prosince 2009, kdy měl na tachu 18200km a fábuli sice až od 150 000 poslední zhruba 3,5 roku, ale její historii docela podrobně znám - a obě auta jsou trvale parkovaný u chodníku a ani jedno to nedělá a ani v minulosti nedělalo. Asi to zase tak "normální" vlastnost nebude, ve svým okolí mám aut týhle generace povícero - a nevím o tom, že by si zrovna na tohle někdo stěžoval.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“