Tesla mono 50
Moderátor: Moderátoři
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
valla píše:dnes na skuske som hral a isiel my podivny zvuk z vystupaku!!!je to normalne<<<????
Je to normální. A bude to ještě lepší. Pokud v tom budeš pokračovat, tak ti ten výstupák shoří a budeš rád, když s sebou nevezme nic dalšího. Tedy pokud se bavíme o zesilovači, kde používáš zpětnovazební vinutí pro buzení reproduktoru.
valla píše:dnes na skuske som hral a isiel my podivny zvuk z vystupaku!!!je to normalne<<<????
No v prvom rade je normalne zatazovat zosik normalnou zatazou. MONO50 bol konstruovany na 100V rozvod, tak pokial na vystupe nemas zapojene nic, necakaj ani nic dobre. Od roznych skresleni, cez znicene trafo, prerazene patice EL34 .....
Postav si radsej daky tranzistorak. Na basu to staci, lampac predaj niekomu, co si ho bude viac vazit.
Ak chces hrat. Predaj vsetky svoje kramy a chod si kupit do muzikeru alebo podobných hudobni daky lacny soudking urcite to bude mat lepsi zvukovy vysledok, nez vsetky tvoje nefunkcne udelatka. A hlavne ak sa do toho nebudes ripat vydrzi ten soudking ovela dlhsie...
Rada pouzit "linkove" vinutie ako vystupne 8 ohmove vinutie pre repro je len taka nudzova varianta - ked nemas prevodovy trafak. Mne to vzdy hralo v pohode este sa mi nestalo ze by mi nieco "zhorelo" ale to som do toho nepiekol bassu pocas celej punkovej skusky na plny vykon. To vinutie ma naozaj navrhnuty prenosovy pomer voci primaru akoby bolo navrhnute na 8ohmovu zataz ale drot ktorym je to vinute jednoducho nema dostatocny priemer.
Podla mna nezhorelo nic ani tebe - tebe tam urcite zasa odyslo nieco uplne ine. Najskor tam mas plno studakov a vrabcie hniezdo preto sa ti to tam secko kazi. Mal si to polozene na bedni ktora vybrovala a nieco ti v zosiku opat odpadlo.
Radim predat a kupit dake Kombo. A Racej hrat nez letovat do lamp, inak najblizsia hodina stravena opravovanim tvojho M50 moze byt posledna hodina tvojho zivota .