Nestabilita VN jak píšeš, lze poznat podle rozměru obrazu. A TO 0,5kv je isi 0,5 cm.Při 25KV kontrolovat 500V (asi lupou) považuji za blbost.Dovolím si položit kontrolní otázku: při snižování VN se rozměr zmenší,nebo zvětší.workhard píše:Nestabilitu VN.
Čo si myslíte čo je vadné?
Moderátor: Moderátoři
-
Návštěvník
Ivan 2222 píše:Anonym píše:Ivan 2222 píše:Bolo vadné VN trafo (resp. "načaté"). Misumi a Kozoka - veľmi dobre.
Ostatným OT: nechcel som robiť žiadneho "vejtahu", čo je vadné som na začiatku nepovedal zámerne. Chcel som len vedieť či mal niekto takýto prípad konkrétne, takto "odídené" trafká som menil asi tri a vždy jednakého typu (Orega 40332-20).
Jestli se domníváš , že takto "navorané" trafo je raritou , tak budeš prašeredně zklamán . Věř mi , že každý servisák se s tím sešel
Na teba som čakal, lenže "po funuse" je každý múdry, alebo si tu nebol? Myslím že si tu každý deň a do každého rýpaš (90%) tvojich príspevkov. Vravíš že každý servisák sa stretol s takto "načatým trafom" tak prečo to nenapísali, (boli len dvaja)? Ako som vravel zámerne som to neprezradil na začiatku, pretože to by boli VŠETKY odpovede typu: jasnéé vždyď to je VN...
Nemyslím si že Jezevec má v hlavě nasráno, taktiež ani Ty, si tu možno jeden z tých ľudí ktorý má najviac zkúseností čo sa týka opráv, ale robíš dojem 100 ročného majstra, avšak spôsobom ktorý mnohým ľudom "nevonia".
Kdybys četl příspěvky k podobným tématům , tak zhruba na minulé,či předminulé stránce byl řešen ten samý problém (také s fotem) a dovolil jsem si k němu poznamenat , že dvakrát v životě jsem se sešel s tím , že to dělala obrazovka a nemám 100% jistotu na zkoušku vn trafa . Z toho důvodu dávám 98% na vn trafo . Také tam bylo popsané , kdy to mizí (za jakých okolností) a to dosti podrobně . Kolegové co měli podobné zkušenosti je tam také popsali . Neptej se mě na typ tv , protože to si nepamatuju , ale chyba ta samá .
Zdravím Ivan
-
Ivan 2222
Anonym píše:Ivan 2222 píše:Anonym píše:Ivan 2222 píše:Bolo vadné VN trafo (resp. "načaté"). Misumi a Kozoka - veľmi dobre.
Ostatným OT: nechcel som robiť žiadneho "vejtahu", čo je vadné som na začiatku nepovedal zámerne. Chcel som len vedieť či mal niekto takýto prípad konkrétne, takto "odídené" trafká som menil asi tri a vždy jednakého typu (Orega 40332-20).
Jestli se domníváš , že takto "navorané" trafo je raritou , tak budeš prašeredně zklamán . Věř mi , že každý servisák se s tím sešel
Na teba som čakal, lenže "po funuse" je každý múdry, alebo si tu nebol? Myslím že si tu každý deň a do každého rýpaš (90%) tvojich príspevkov. Vravíš že každý servisák sa stretol s takto "načatým trafom" tak prečo to nenapísali, (boli len dvaja)? Ako som vravel zámerne som to neprezradil na začiatku, pretože to by boli VŠETKY odpovede typu: jasnéé vždyď to je VN...
Nemyslím si že Jezevec má v hlavě nasráno, taktiež ani Ty, si tu možno jeden z tých ľudí ktorý má najviac zkúseností čo sa týka opráv, ale robíš dojem 100 ročného majstra, avšak spôsobom ktorý mnohým ľudom "nevonia".
Kdybys četl příspěvky k podobným tématům , tak zhruba na minulé,či předminulé stránce byl řešen ten samý problém (také s fotem) a dovolil jsem si k němu poznamenat , že dvakrát v životě jsem se sešel s tím , že to dělala obrazovka a nemám 100% jistotu na zkoušku vn trafa . Z toho důvodu dávám 98% na vn trafo . Také tam bylo popsané , kdy to mizí (za jakých okolností) a to dosti podrobně . Kolegové co měli podobné zkušenosti je tam také popsali . Neptej se mě na typ tv , protože to si nepamatuju , ale chyba ta samá .
Zdravím Ivan
Áno v poriadku, ale ja som čakal že budeš reagovať na toto vlákno (pred vyzradením chyby).
-
Návštěvník
To je pro Tebe tak těžké napsat : "Ivane co si o tom myslíš Ty ?" Alespoň tak je to u nás v krajích zvykem , když se chci někoho konkrétního na něco zeptat . Věř mi , že až k vám tento poznatek dojde , tak si ušetříš mnoho dalších zklamání .
Zdravím Ivan
-
Návštěvník
mi-ro píše:.... a proto se ptám, může takto být takto vadný trafo jen občas-vysazovat?
Podobný případ jsem taky řešil. Celý problém je v tom, že VN kabel je do VN trafa "jen" zastrčený a tam vznikne stejný přechoďák jako pod kloboukem. Mě pomohlo ten kabel jakoby zastrčit do VN trafa.
-
Ivan 2222
mi-ro píše:Když jsme utoho, zeptám se: podobnou závadu jsem řešil asi před 3 měsíci výměnou všech elytů který by mohly závadu způsobovat, po výměně OK ale po 2 měsících opět stejná závada u zákazníka-odvoz na dílnu-zkoušení 3 dny-závada se neobjevila-odvoz k zákazníkovi vše OK (zatím) a proto se ptám, může takto být takto vadný trafo jen občas-vysazovat?
Hmmm, konkrétne táto chyba začína nenápadne, začína akoby "vytrhávaním riadkov" a to - nepravidelne, časom to prerastie - (to čo je na úplne prvom obrázku) ale to môže trvať aj pol roka. (môže pri tom zamŕzať aj procák).
-
Ivan 2222