OVP CTV2127 (přesunuto)

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
oravan

#46 Příspěvek od oravan »

ono sa to dá zistiť aj aký mé odber obrazovka a aj podla signálu aký ide na samotné katody ono každý to robí inak aký je tam modul G tie oravské sa rôzne prispôsobovali , ale ak na obrazovke sú spätné behy tak jej nepomôže ani plakať regenerácia pomohla na chvílku npr. C430 a odvodené typy , ak by si chcel upravy modulu tak ti to skopčím len som v špitále tak keď ma pustia
Duvsan

#47 Příspěvek od Duvsan »

Mám tam 3x TDA6101Q. Obrazovka ináč zobrazuje pekne. Zatiaľ drží. Možno sa tam niečo vyiskrilo a je vyriešené.
Duvsan

#48 Příspěvek od Duvsan »

Ten televíz sa so mnou hrá. Mal som odpory zo strany spojov (na doske RGB). Včera som ich dal riadne medzi súčiastky, doplnené odpory 100k (viz vyššie) som vyradil a problém som mal nazad. Odpory som vrátil, nepomohlo. Napadlo mi za tie odpory doplniť oddeľovacie diódy (T1N4148) a každý kanál riešiť (blokovať kondom) zvlášť. Dnes som oddelil modrý, skúsil som, či to bude fungovať - a bolo po probléme. Odpory som vyhádzal, osadil som diódy a obraz drží. Buď televízor od včera "zmenil náladu", alebo som niečo zmenil tými diódami. Ten telkáč si tu začas nechám.

Disko som mal naspäť. Vrátil som 100k odpory, diódy za nimi som nechal a na ich spojnice som "navešal" 10n blokovačky. Zatiaľ drží. Ak sa 10n ukáže málo, dám viac. Proste ho "zatlčiem". :D
Už sa prejavil i výboj, trochu to luplo (a bliklo). Nech ho porazí. Keď zvládnem ten regenerátor, možno ju s ním skúsim.

Predčasná radosť. Statický obraz v poriadku, ale po zmene jasu sa porušili farby. Kondy som odstránil (zostali odpory a diódy), zatiaľ dobre. Uvidím.
Duvsan

#49 Příspěvek od Duvsan »

Obrazovka sa zrejme ukľudnila. Užívam ho a drží. Ale prejavila sa druhá závada a to sú náhodné výpadky zvuku. Urobí to párkrát za večer. Vtedy musím siahnuť na tlačíkto ovládania hlasitosti a potom hrá ďalej. Niekedy celý večer, niekedy to zopakuje i viackrát. Neriešil to už niekto?
migi111

#50 Příspěvek od migi111 »

Ak by si potreboval obrazovku nejaké mám je mi to ľúto vyhodiť...
Duvsan

#51 Příspěvek od Duvsan »

Pokiaľ ide o zvuk, je to vo zvukovom module. Ešte som vymenil zdrojové tráfko, lebo piskotalo -. a cukanie farieb som mal nazad. Stávajúce úpravy som ponechal a doplnil som keramiku 6n8. Obraz je stabilný, zmena farby je nepatrná, stačilo pridať zelenú o 5 dielikov. Ale obrazovka má škrabance, tak to bude do pohotovosti. Už je zadeklený a odložený. Ďakujem za konzultácie.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“