Detekce "dítěte v rybníčku"

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
stepa
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od stepa »

No celkem zajimavy vlakno. Jako nejjednodussi a nejspolehlivejsi "elektronickou cestu" vidim reseni pomoci optiky, je jedno jaky zpusob.

Ale vsichni zapominate na to, ze tahle situace se uz davno resi natazenim zelezneho rostu lehce pod hladinu(neco ve stylu betonovacich siti do zelezobetonu), ty blbosti s detekci rozvlnene hladiny jsou velice usmevne. Rusive vlastnosti vzhledem k umisteni lehce pod hladinou jsou mizive, pri pohledu z uhlu neni videt vubec, pouze pri pohledu kolmo a pobliz jezirka muze trochu rusit. Toto reseni jsem uz videl nekolikrat a nikdy nezklame.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
pepik9

#47 Příspěvek od pepik9 »

Kamera s detektorem zmeny v obraze? (zabezpecovaci technika). Rybarsky sonar?
U te site pod hladinou bych mel obavy, ze mu okem projde ruka nebo noha a zabrani mu to vstat.
tomas001

#48 Příspěvek od tomas001 »

Kamera s detekcí změny v obraze je dobrý nápad, ale tuto část pozemku už jedna kamera s detekcí změn snímá a je napojena na monitoring celého pozemku. Pro detekci změn má nastavenou celou plochu obrazu. Pro hlídání rybníčku bych musel udělat další kameru, která by pro detekci změn měla nastavenou pouze plochu rybníčku. Ale řešení by to bylo.
Co se týče ochranné sítě, vidím to na železo pokryté plastem, velikost ok maximálně tak 4 cm. A hlavně by musela být hodně dobře zakotvená, aby se nemohla prohýbat. Pak by se z ní opravdu mohla stát spíš past. Když se to dobře udělá, nemusel by to být problém.

pepik9 píše:Kamera s detektorem zmeny v obraze? (zabezpecovaci technika). Rybarsky sonar?
U te site pod hladinou bych mel obavy, ze mu okem projde ruka nebo noha a zabrani mu to vstat.
pepik9

#49 Příspěvek od pepik9 »

Narazil jsem na alarm s tlakovým čidlem.
http://turbobit.net/7q8zd8ke3lsd.html
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od forbidden »

Snad se už po téměř pěti letech naučil plavat. :D
p32

#51 Příspěvek od p32 »

pepik9 píše:Narazil jsem na alarm s tlakovým čidlem.
http://turbobit.net/7q8zd8ke3lsd.html

A nebolelo to moc ?
fredis

#52 Příspěvek od fredis »

Bernard

#53 Příspěvek od Bernard »

Bezva. Dokud jde o cizí děti, nápady se jen tak hrnou! :wink:
fredis

#54 Příspěvek od fredis »

Jo! :lol: Já už nemám děti ale vnuky :cry: . Ale když byly malé a zajímaly se o to, co to na té desce tak krásně jiskří (ČBTV), tak jsem jim dal podržet kabely na jejichž druhém konci byl nabitý kondenzátor. Jezdily po té desce šroubovákem. Ale potom už zase nechtěly podržet nic i když jsem přísahal, že je to nekopne.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“