Brum z žhavení ECC83 u overdrive
Moderátor: Moderátoři
Dělá to i když je vstup zkratovanej. Na kytarě je hambucker. Trafo je dělany na zakázku.
zemanekt píše:mlčky doufám, že máš zatížený vstup a to buď kytarou nebo třeba oporem cca 10k, kytara je alespoň 3 metry od trafa (ten toroid taky nic moc) a správně zapojený snímač!!!, pokud je to humbucker. jinak co tu bylo psáno o zemních smyčkách je jasná věc.
Brudr píše:Já to ještě jednou zkusím. Nejhorší je, když se člověk na něco ptá a dostane odpověď buď na něco jiného, nebo blbou. To že jsem chtěl vědět přesně jak máš zapojené kabely má svůj důvod. Máš tam, pravděpodobně, zemní smyčku a bez přesného popisu (nebo detailní fotografie drátování) zapojení ji prostě neodhalíme.
Katodu připoj samostatným drátem. Mřížku připoj stíněným kabelem tak, že střední vodič připojíš na mřížku a stínění zapojíš POUZE na jedné straně kabelu a to na DPS.
Pokud sem budeš dávat oscilogramy, tak také napiš ve kterém místě to měříš!
zemanekt píše:ale neni mi dost dobře jasný, proč je tam ta druhá lampa, protože už s jednou lampou (2 krát 1/2 ecc83) to bude mít slušné zesílení, třeba už je to moc...protože plošňák na podlaze, dráty ode zdi ke zdi ,jasně, bude to trochu bručet ,ale mělo by to v zásadě fungovat a ne že při troše volume vyskočej brumem repráky
- Přílohy
-
overdrv.jpg- (67.58 KiB) Staženo 67 x
zemanekt píše:zkus místo toho 22mikro kondíku dát tak 1-2 mikro a odpojit veškeré stínění u vodičů, které vedou k anodě a mřížce(jedno po druhém) a pokud budeš odebírat signál za 2/2 první ecc83 mělo by tam být cca 0,5V efektivně, také by mě zajímalo jaký má overdrive zvuk(tedy kromě brumu)
tak, jak to popisuješ tak ten vývod č 9 máš teď nezapojený